Activitats per a grans i petits en un programa intens que s'allargarà fins el 18 de setembre

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Jocs i Danses Populars i presentació “El Quadern de l’Avi”, la petita història il·lustrada de Cambrils per iniciar la setmana

La setmana central de la Festa Major engega avui amb força. Els jocs i danses populars de l’Agrupament Escolta Gent de Mar; es celebra aquesta tarda, a partir de les 18.30h, a la Plaça de la Vila. Petits, joves i grans, estan cridats a participar d’aquesta jornada.

A partir de les 20h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural tindrà lloc  la presentació de la petita història il·lustrada de Cambrils d’Ignasi Martí i Laia Ferrraté, impulsada per la Revista Cambrils i editada per l’Ajuntament. Es tracta d’un conte que porta per títol “El Quadern de l’Avi”.

 

The Penguins actuaran al Parc del Pinaret de Cambrils després d’una tarda de tallers infantils

Els més petits de la casa estan cridats a conèixer el Seguici Festiu i passar una estona divertida amb els tallers que han preparat especialment per l’ocasió les entitats festives de Cambrils. L’activitat tindrà lloc un any més dimarts 6 de setembre, a les 18h, al Parc del Pinaret de Cambrils.

Més tard, a partir de les 20h, la popular banda The Penguins oferiran l’esperat concert familiar “Reggae per xics”. La banda compta amb gairebé 200 concerts arreu i més de 10.000 discos venuts i han estat premi ARC 2015 al millor espectacle per a públic familiar. La proposta que presentaran a Cambrils serà un concert amb cançons populars i tradicionals de repertori català passades pel sedàs dels ritmes jamaicans. En definitiva, un concert per a tota la família que promet fer vibrar als més petits i als que no ho són tant.

A la mateixa hora, en un altre escenari, la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “XX Biennal d’Art Contemporani Català”, organitzada des de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Canals Galeria d’Art, amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

 

Recepció institucional a les Camís

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa rebrà a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, per tercer any, la gent del Ball de Diables Els Cagarrieres enfilarà la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet.

 

Diada de Festa Major

El dijous dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.

El tret de sortida a la jornada el donaran el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb les matinades pels carrers del Barri Antic a partir de les 8.30h. Més tard, a la Plaça del Setge hi haurà la trobada dels participants en el seguici popular. A partir de les 10h es farà el llançament de coets per anunciar la Festa major per part del Ball de Diables Els Cagarrieres i seguidament s’iniciarà l’anada cap a l’ofici amb tot el seguici festiu.

A les 11.30h a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí hi haurà la Missa Solemne, amb l’Homilia a càrrec de Mn. Rafel Serra Abellà, rector de la Parròquia de Crist Rei de Reus. La Missa estarà cantada per la Coral Verge del Camí.

A la sortida de Missa, al pati de l’Ermita hi haurà l’Ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí i la Ballada dels elements festius de Cambrils, amb la traca de Festa Major. A continuació tindrà lloc el Vermut de Festa Major i la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils.

Al vespre, a partir de les 19.30h, les activitats es traslladen a la Plaça de la Vila. Allà tindrà lloc la Ballada dels elements festius a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres.

 

La Masterclass de Swing amb els Swingmaniacs és una de les novetats del programa d’enguany

El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al parc del Pinaret amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo.  Aquest quartet s’ha consolidat com a referent a les ballades lindy hop a Barcelona, essent la banda més cotitzades al moviment swing de la capital catalana.

La jornada estarà dinamitzada per tot un seguit de food trucks, que, des de les 19h, faran les delícies del públic assistent, per tal que puguin degustar les diferents varietats gastronòmiques que han preparat per la jornada.

L’activitat tindrà lloc a les 22h al Parc del Pinaret de Cambrils.

 

La Trobada de Gegants, el Festour i la Diada Nacional posaran el punt i final a un cap de setmana ben intens

El 10 de setembre la 13a Trobada de Gegants aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes.

El 10 de setembre el Festour farà pujar a l ‘escenari del Parc del Pinaret  els grups Segonamà, Pepet i Marieta, Animal i Dj OGT. L’endemà, al Parc del Pescador, hi haurà l’acte institucional de l’Onze de Setembre amb el parlament d’Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, i la participació de la Coral Verge del Camí i de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

 

Les activitats continuen els dies 17 i 18 de setembre amb el Sunfec i la Mostra d’Entitats

El cap de setmana següent, el desè aniversari del festival de música electrònica Sunfec i la 9a Mostra d’Entitats posaran el punt final a la Festa Major.

 

El programa es complementa amb activitats paral·leles com les Regates de Llaguts, les competicions organitzades pel Club Nàutic, la Fira de Rebaixes al Port o les propostes de la Biblioteca i el Teatre del Casal.