L’extens programa d’activitats començarà aquest divendres i s’allargarà fins el 15 de setembre. El pregó anirà a càrrec de l’actriu, cantant i show-woman Lloll Bertran. El barri antic s’omplirà de diables i pólvora en la 27a edició de la Nit del Foc. El ball parlat Vileros i mariners, la novetat d’enguany. Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema actuaran al concert de la Diada el 10 de setembre al Parc del Pinaret.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils sortirà al carrer i celebrarà una de les festes més populars i arrelades de la ciutat, la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Com sempre, la Festa Major, a banda de la seva vessant més lúdica, reforça la cohesió social, la integració i la bona convivència que ja hi ha a Cambrils.

 

Alguns dels actes més destacats són el pregó a càrrec de Lloll Bertran, la 27a Nit del Foc, la Diada Castellera, el concert de Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries, la Pujada de la Galera amb l’actuació del Miquel del Roig, el Seguici Festiu, el ball parlat Vileros i Mariners, el vermut Vilero, la 14a Trobada de Gegants, concert de la Diada amb els grups Clandestina, Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema i la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Podeu consultar el programa complet clicant aquí.

 

La Festa Major arrencarà aquest divendres, 24 d’agost, amb actes previs com la Fira del Disc a la plaça Mossèn Joan Batalla, que s’allargarà fins dilluns. A més, per anar escalfant motors el 25 d’agost el Parc del Pescador acollirà el 38è Aplec de Sardanes de Cambrils i el 26 d’agost hi haurà l’assaig especial dels Xiquets de Cambrils a la Plaça de la Vila.

 

Els dies més forts arrencaran el dia 31 d’agost amb el pregó de Festa Major a càrrec de l’actriu, cantant i show-woman Lloll Bertran. L’espectacle a la plaça de l’Ajuntament anirà precedit d’una cercavila amb la Farnaca, la Galera i els seus timbalers i finalitzarà amb la tronada i l’animació dels Timbalers Cop Cap.

 

L’endemà, 1 de setembre, la 27a edició de la Nit del Foc omplirà de el nucli antic de diables i pólvora. La festa començarà a les 18 hores amb el correfoc infantil.

 

A continuació, després del correfoc infantil, una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila, on a les 22:30 hores s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic fins a la plaça del Setge. La Nit del Foc continuarà amb l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i acabarà amb el concert dels grups Tapeo Sound System i Albercocks al Parc del Pinaret.

La setmana finalitzarà amb la Diada Castellera de la Festa Major a la plaça de la Vila a càrrec dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo.

 

La setmana central de la Festa Major, del 4 al 10 de setembre, està farcida d’activitats. El dimarts 4 hi haurà la tarda infantil al Parc del Pinaret, que s’iniciarà amb els tallers del Seguici Festiu i seguirà amb l’espectacle de circ familiar “Top Ten Circ” de la companyia Tot Circ. El dimecres 5 setembre els infants tornaran a ser els protagonistes: el dimecres podran gaudir del concert per a petits i grans “Pop per xics”.

 

El dijous 6 de setembre, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran “25 anys al 4L” a l’auditori del parc del Pinaret, un concert de celebració dels 25 anys del grup als escenaris.

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa oferirà una recepció a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, els Diables Els Cagarrieres enfilaran la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet. Per acabar, el “cantautor” Miquel del Roig interpretarà cançons populars, peces pròpies i adaptacions dels grans èxits dels grups catalans del moment.

 

El dissabte 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.

 

La novetat d’aquest any és el ball parlat Vileros i Mariners, que tindrà lloc el mateix dissabte 8 a les 18h a la plaça de la Vila, un relat satíric sobre l’actualitat política i social de Cambrils.

 

L’endemà, diumenge 9 de setembre, al matí, el nou vermut vilero al pati de la Torre del Llimó i, a la tarda, la 14a Trobada de Gegants aplegarà catorze colles d’arreu de Catalunya a la plaça de la Vila amb cercavila i ballada individual i conjunta de tots els gegants.

 

El dilluns 10, a la nit, el tradicional concert de la Diada amb els grups Clandestina, Els Catarres, Auxili i Pirat’s Sound Sistema (aforament màxim controlat i limitat).

 

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dia 11 de setembre, acte institucional al Parc del Pescador amb parlament a càrrec del cambrilenc Sr. Pere Navarro Gómez, Doctor en Filologia Catalana i autor del llibre “El parlar de Cambrils”. Comptarà amb l’actuació de la Coral Verge del Camí i la participació de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

 

Dins de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, el dijous 30 d’agost a les 20h, al Museu Molí de les Tres Eres, hi haurà la inauguració de l’exposició “Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme amb la visita guiada a l’exposició a càrrec de Carme Torrents, directora de la fundació Jacint Verdaguer i de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles. El dijous 13 de setembre a les 20h, a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí, tindrà lloc la missa commemorativa de la defunció del Cardenal Vidal i Barraquer.

 

El cap de setmana següent, l’onzena Mostra d’Entitats i el teatre de Festa Major  posaran punt i final a la Festa Major.

 

El programa es complementa amb quatre inauguracions més d’exposicions i activitats paral·leles com les Regates de Llaguts, la 6 Pedal Non Stop, la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja les competicions organitzades pel Club Nàutic i el Club Handbol, el Mercat d’Art, les propostes de les associacions de comerciants i l’acte solidari “Deixa’t prendre el pèl”.