La instal·lació de recollida selectiva de residus domèstics especials se situarà a l’avinguda de la Independència (davant de la Farmàcia Barcelona)

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat

La deixalleria mòbil serà a Cambrils la setmana que ve per facilitar la recollida selectiva de residus domèstics especials de la llar que no es poden llençar a les bateries de contenidors habituals. La instal·lació de Secomsa se situarà a l’avinguda de la Independència (entre els carrers Verge del Camí i Alexandre Frías) el dimecres 2 de desembre de 12 a 17 hores, el dijous 3 de desembre de 8:30 a 13:30 hores i el divendres 4 de desembre de 8:30 a 13:30 hores.

La deixalleria comptarà amb el suport de persones treballadores formades per resoldre dubtes sobre reciclatge i informar sobre el servei a la ciutadania. L’objectiu és recollir els residus especials que no poden ser gestionats a la recollida convencional, que s'han acumulat especialment durant l'estat d'alarma per la COVID-19, període en el qual la deixalleria comarcal va haver de romandre tancada.

La iniciativa també pretén sensibilitzar a la ciutadania en el respecte al medi ambient i en la necessitat de reciclar entre tots i totes per implantar una nova economia circular imprescindible als nostres dies i poder assolir el compliment de la normativa europea aprovada el 2008 per a aquest any 2020, per la qual els municipis han de reciclar el 50% dels residus que produeixen.

La persones interessades podran portar a la deixalleria mòbil residus com ara bombetes i florescents, piles, bateries, pintures, aerosols, CD i DVD, oli mineral, tòners i cartutxos, radiografies, petits electrodomèstics i brossa tecnològica (amb el volum màxim d’un microones), petita ferralla (cargols, claus, filferros, tubs, etc), petit plàstic (gots i coberts de plàstic, joguines, etc), petit vidre pla (petites peces com un mirall de mà) i xeringues (dins d’una botella de plàstic). En canvi, no s’acceptarà runa, grans electrodomèstics, poda i resta vegetal, mobles i voluminosos o fribrociment (uralita).