El programa ofereix un ampli ventall d’activitats per l’apoderament, la coeducació i la promoció de la salut entre l’1 de març i el 9 d’abril. El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, se celebrarà l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Salut pública
  • Serveis associats: Igualtat

Cambrils ha programant un ampli ventall d’activitats entre l’1 de març i el 9 d’abril de 2017 en el marc de les Jornades per a la Igualtat de Gènere i la Salut. Aquestes Jornades s’emmarquen en dues dates molt significatives: el Dia Internacional de les Dones i el dia Mundial de la Salut. Per una banda, les jornades posen el focus en la necessitat de continuar treballant conjuntament institucions i ciutadania, per eradicar la desigualtat de gènere i construir una societat lliure d’estereotips i rols de gènere limitant. Per una altra, també amplien la mirada a la salut al llarg de totes les etapes de la vida amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut i la realització de tot un seguit d’accions per a la promoció de la mateixa.

Es tracta d’unes jornades impulsades pel Consell de Dones de Cambrils que en aquesta edició tenen com a eix vertebrador ‘La coresponsabilitat’, l’equitat de les tasques domèstiques, de cura i de criança per part dels homes i les dones, oferint tot un seguit d’activitats al voltant d’aquesta temàtica juntament amb altres activitats per al reconeixement i la visualització de les aportacions socials efectuades per les dones en el passat i en el present, així com activitats per al debat davant les desigualtats de gènere existents. Es tracta, doncs, d’activitats per l’apoderament, la coeducació i la promoció de la salut.

 

El tret de sortida d’aquestes Jornades tindrà lloc amb el conta contes per a la igualtat, Qui vol un conte? el proper 1 de març, a les 18h, a càrrec de la Biblioteca Pública Municipal, on es llegiran diversos contes coeducatius, on el nexe comú, serà el trencament dels estereotips i rols tradicionals de gènere en els nens i els homes. Es mostraran nens i homes forts i  sensibles, cuidadors i coresponsables.

Acte institucional

El proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es portarà a terme l’acte institucional per commemorar aquesta celebració. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza llegirà el manifest a les 12:30 hores a la plaça de l’Ajuntament. El mateix dia, ja a la tarda, es farà la sortida cultural, organitzada per l’entitat de Dones Amunt per veure el musical Dirty Dancing i a les 17 hores, al Centre Cívic Les Basses, tindrà lloc el Taller: Els beneficis del Reiki per a la nostra salut física i emocional, a càrrec de Carlos Marín, Mestre terapeuta de Reiki, per al qual cal inscripció prèvia.

Altres activitats:

Dissabte 11 de març

21h30, a la Fonda Montserrat; Sopar de les entitats de dones. Espai de trobada de les diverses entitats de dones del municipi. Inscripcions prèvies a les seus de les entitats de Dones de Cambrils. Fins el dia 3 de març. Preu 11€. Places limitades.

Dimecres 15 de març

20h30, al Cinema Rambla d’Art; projecció del Film: LAS SUFRAGISTAS de la directora Sarah Gavron, que explica la història de les sufragistes angleses en les albors de la Primera Guerra Mundial per la lluita dels drets de les dones. És la història dels primers moviments feministes, de moltes dones que amb la seva lluita incansable per aconseguir la igualtat es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els seus fills i les seves filles i la seva pròpia vida. No recomanada a menors de 7 anys. Durada: 1h 46’. Preu especial 1,50€.

Dijous 16 de març

19h15, a l’Aula d’educació sanitària de l’ Hospital Lleuger de Cambrils:

Escola de pares: Aprenc a tenir cura del meu nadó. Taller d’1 hora de durada a càrrec d’Ana Alejos; Infermera de pediatria. Adreçat a pares i futurs pares. Activitat d’accés lliure.

Divendres 17 de març

17h30, al Casal de la Gent Gran: Taller: “Emponderament: M'agrada sentir, em permeto sentir". Taller de 2h de durada a càrrec de Muntsa Roca; Mestra d'educació musical formada en TCI, Neurodansa, Flamencoteràpia, Psicomotricitat i altres cursos d'Expressió Corporal. Es tracta d’un taller gratuït amb inscripció prèvia i places limitades.

Dilluns 20 de març

18h30, a l’ Aula d’educació sanitària de l’ Hospital Lleuger de Cambrils: Taller: Pros i contra de les dietes alternatives, taller d’1hora de durada, a càrrec de Lola Simon; Dietista i Nutricionista. Activitat d’accés lliure.

Dimecres 22 de març

17h, al Centre Cívic Les Basses: Taller: Control i gestió de les emocions, taller pràctic de 3h de durada, a  càrrec d’ Anabel Marín Sáez, Psicòloga i Terapeuta Gestalt. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Places limitades.

Dilluns 27 de març

19h, a la Biblioteca Pública Municipal: Club de lectura adult, amb la tertúlia al voltant de l’obra “ Feliçment sóc una dona” de l’escriptora Ma. Aurèlia Capmany. Activitat organitzada per la BPM amb la col·laboració d’Espais escrits-Projecte Clàssics Catalans. Activitat d’accés lliure.

Dimarts 28 de març

20h, al Centre Cultural: Conferència: Les dones als llocs de decisió: quotes si, quotes no?, a càrrec de Laura Román professora de Dret Públic de la URV.

Activitat organitzada per la Xarxa de Docència G-NET, Museu d’Història de Cambrils i Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. Activitat d’accés lliure.

Dijous 30 de març

19h15,a l’Aula d’educació sanitària de l’ Hospital Lleuger de Cambrils: Escola de pares: “Aprenc massatge infantil per aplicar-ho al meu/va fill/ a”. Taller d’1h de durada, adreçat a pares. A càrrec d’ Ana Alejos, Infermera de pediatria. Activitat s’ accés lliure.

Dijous 6 d’abril

9h a 21h, al Pavelló Municipal d’Esports: Jornada de portes obertes al poliesportiu: Sala polivalent, Spinning i Gimnàs, amb motiu del Dia Mundial de l’Esport. Activitat adreçada a persones majors de 16 anys.

Divendres 7 d’abril

10h-19h, al Passeig Consolat de Mar: Tallers de 1rs auxilis bàsics, tant per adults com per edats pediàtriques, així com saber utilitzar un desfibril·lador. Els minuts compten i salven vides! A càrrec del PROYECTO ANDREA, en el marc del Dia Mundial de la Salut. Activitat d’accés lliure.

17h30, al Casal Municipal de la Gent Gran: Teatre: “Por si a caso, me caso al ocaso, amb una durada 1h 15. A càrrec del grup de teatre “Dones Amunt”, amb la direcció de Neus Bosquets. Activitat d’accés lliure.

La igualtat de gènere a les xarxes socials: Coresponsabilitat-Homes Igualitaris

De l’1 de març al 9 d’abril, a Instagram: Concurs de fotografies “Homes igualitaris”. Concurs que vol visualitzar i reivindicar la coresponsabilitat dels homes en les tasques domèstiques, la cura i la criança. Fotografia la teva proposta mostrant aquesta masculinitat cuidadora que tant ens beneficia com a homes i com a societat i etiqueta-la: #jotambécuido #masculinitatcuidadora #igerscambrils de l’1 de març al 9 d’abril.

La foto guanyadora obtindrà un sopar per a dos persones al Restaurant Taller 9 (carrer Sant Antoni, 9) de Cambrils, patrocinador d’aquest concurs.

Podeu consultar el programa complet de les jornades clicant aquí. Per més informació us poseu posar en contacte amb l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils trucant al telèfon telèfon 977.79.45.79 (Ext.2226/4311) (de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores o enviant un mail a igualtat@cambrils.org