El passat 7 de febrer gairebé 300 cantaires d’arreu de Catalunya van interpretar les cançons de espectacle “El Cafè de la Vida”

  • Categoritzat com: Comunicació

La coral del Casal Municipal de la Gent Gran, dirigida per Marc Guerris, va posar veu per quarta vegada al Concert Canta Gran a l’Auditori de Barcelona, organitzat el passat 7 de febrer pel Departament de Promoció de les Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona i del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona.

La nova edició de la cantata va comptar amb un total de 298 cantaires de corals de gent gran d’arreu de Catalunya. Arran de la situació sanitària, enguany s’ha reduït la participació respecte l’anterior edició del Canta Gran, celebrada el febrer del 2020, que va arribar a reunir 400 veus.

Aquest 2022 la coral cambrilenca va ser l’única del Camp de Tarragona que va participar en aquest projecte musical. Abans de la posada en escena el 7 de febrer, per participar als assajos previs la coral de Cambrils va viatjar quatre cops més a l’Auditori de Barcelona, amb un autobús finançat per l’Ajuntament de Cambrils.

El principal objectiu del projecte Canta Gran és que les persones grans se sentin valorades, respectades i reconegudes; mitjançant valors com són la cooperació, la implicació, l’apoderament, la sensibilitat, l’empatia i el reconeixement.

En aquesta ocasió, es va interpretar l’espectacle “El Cafè de la Vida”, que explica la història d’uns amics, el Climent i la Rita, que fa més de 30 anys que no es veuen. Tots dos van traçar camins diferents i com si el temps no hagués passat es retroben al “Cafè de la vida” per posar-se al dia, fent un recorregut ple de complicitat, pel passat, pel present i pel futur.

L’espectacle és un viatge emocional que Gemma Ventura ha escrit en homenatge als seus avis a partir de les anècdotes que alguns cantaires del Canta Gran van compartir amb ella. Una història musicada pel compositor Josep Ollé que fa parada a la infantesa, a la joventut, a l’amor, als records, a tot allò que va canviant i que es va aprenent amb el pas dels anys, i a tots els motius pels quals a dia d’avui val la pena ballar i brindar amb la vida.

Les corals van cantar sota la direcció musical de Montserrat Meneses i Oriol Castanyer, acompanyades d’una formació de músics i dels cantants solistes Annabel Totusaus i Josep Maria Gimeno. La direcció escènica va anar a càrrec d’Ignasi Tomàs.