L’esdeveniment esportiu comptarà amb la participació de les figures més destacades del rànquing mundial

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Cambrils acollirà per quart any consecutiu la Copa Espanya de Trial en Bicicleta el proper diumenge 3 d’abril.  L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i l’excampió del món de l’especialitat i director tècnic de la prova, Àngel Batlle, han presentat avui tots els detalls de l’esdeveniment esportiu organitzat pel Club BikeTrial Costa Daurada i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils.

L’alcalde de Cambrils ha destacat l’aposta de Cambrils per turisme esportiu i especialment pel món de les dues rodes i ha recordat que el passat cap de setmana el municipi ja va acollir el final de la sisena etapa de la Volta Ciclista i la primera prova de la Scott Marathon. L’alcalde ha explicat que Cambrils combina gastronomia, cultura i esport, com s’ha pogut veure durant les últimes setmanes amb la coincidència d’activitats ben diverses.

La regidora d’Esports ha afirmat que la Copa Espanya és un campionat consolidat al municipi i que la prova disputada a Cambrils és la que compta amb més participació. La regidora també ha posat en valor el retorn econòmic que tenen aquest tipus d’esdeveniments i ha apuntat que el 2019 el 75% del total de l’ocupació turística i hotelera de Cambrils va ser procedent de turisme esportiu.

Per la seva banda, Àngel Batlle ha parlat del nivell dels pilots participants i del circuit que ja s’està instal·lant a la platja del Regueral. La prova comptarà amb la participació de 150 pilots d’arreu de l’Estat i també de països europeus com Àustria, Alemanya, Dinamarca, Eslovàquia o França.

La prova inclou des de benjamins fins a màsters i s’iniciarà a les 8:30 hores per les categories inferiors, a les 11 hores aproximadament es disputarà l’Elit i a les 13:30 hores es lliuraran els trofeus. El circuit està format per contenidors, tubs de formigó i materials naturals com troncs i roques distribuïts en una superfície de gairebé 3.000 metres quadrats en forma de ela, aprofitant l’espigó.

Els noms més destacats

La prova de Cambrils comptarà amb la participació d’una quinzena de campions i excampions del món entre els pilots confirmats de les diferents categories. Entre les figures més destacades hi ha l’actual campió del món Elit masculí de 20 polzades, Borja Conejos; l’actual campiona del món Elit femení, Vera Baron, i l’actual campió del món Elit masculí 26 polzades, Julen Saenz.

Altres noms destacats de l’Elit de 20 polzades són Alejandro Montalvo, actual campió de la Copa del Món de 20 polzades; Eloi Palau, actual 3r del Món i excampió del món junior; l’austríac Thomas Pechhacker, excampió del món i actual 4t del món 20 polzades, i Martí Riera, actual campió del món junior que ara ja corre en Elit.

En l’Elit femení hi ha Alba Riera, campiona del món Aleví femení que ja corre en Elit; Laia Esquis, actual 4a del món i excampiona del món infantil, i Irene Camonos, diverses vegades subcampiona del món.

En la categoria Elit masculí de 26 polzades hi trobem Sergi Llongueras, excampió del món; l’alemany Oliver Widmann, actual 6è del món i ex­­campió del món Junior, i Martí Vayreda, actual 3r de la Copa del Món.

Finalment, en categories de petits també hi ha campions del món com Travis Asenjo (infantil) i Álvaro Gimenez (aleví).

Cambrils va aconseguir el certificat de turisme esportiu el 2013 i cada any el Departament d’Esports organitza vora 70 esdeveniments propis, amb empreses externes i amb entitats del municipi. El calendari esportiu continua aquesta Setmana Santa amb l’arribada a Cambrils de més de 3.000 esportistes que participaran al Mundialito, al campionat de Balls Esportius i al Torneig de Bàsquet.