L’esmorzar popular, que se servirà a partir de les 9h, consistirà en llonganissa, cansalada, pa torrat, fruita, vi i l’oli d’oliva verge extra. L’activitat tancarà les Jornades Gastronòmiques amb Oli nou Verge Extra que se celebren des fa més de tres setmanes.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

La Cooperativa Agrícola de Cambrils celebrarà la tradicional Festa de l’Oli Nou aquest diumenge, 17 de novembre, a partir de les 9 del matí, a les seves instal·lacions (carretera Montbrió, km2).

L’esmorzar popular, per només quatre euros, consistirà en llonganissa, cansalada, pa torrat a la brasa, fruita, vi i oli d’oliva verge extra d’olives verdes i comptarà amb actuacions de grups locals per públic familiar. A més, amb el tiquet de l’esmorzar, les persones interessades podran gaudir d’un descompte en la compra de l’oli nou a l’agrobotiga, que obrirà fins a les 14 hores.

La festa tancarà el programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques de l’oli nou, que se celebren a Cambrils des del 25 d’octubre. Fins el mateix diumenge 17 de novembre, un total de 22 restaurants seguiran oferint oli d’olives verdes com a aperitiu als seus clients. D’altra banda, el 26 d’octubre es va oferir un taller familiar de crema de mans amb oli d’oliva i el 2 de novembre es va portar a terme una ruta per les oliveres per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i degustar la Rosta de Cambrils.

El primer raig d’oli

El passat dia 21 d’octubre van entrar les primeres olives arbequines dels nostres pagesos a l’almàssera de la Cooperativa i vam poder gaudir del primer raig d’oli, un esdeveniment esperat des de fa mesos per tots els que formen part d’aquesta gran família.  Des de llavors, l’oli d’oliva verge extra d’olives verdes de la collita 2019 es va posar a la venda i fins a mitjans de desembre es podrà adquirir a l’agrobotiga, als establiments col·laboradors i al web www.mestralcambrils.com.

També aquest mes d’octubre, la Cooperativa ha tingut la primera renovació de la certificació de qualitat Alimentària IFS Food. És l’única almàssera de Catalunya que ha aconseguit aquesta certificació tant en producció com en envasat d’oli d’oliva verge extra i olis infusionats. En aquesta mateixa línia, la Cooperativa segueix apostant per la certificació de qualitat d’oli SIQEV de l’Associació QVExtra Internacional, que significa una esglaó més en l’exigència de un oli d’oliva verge extra de màxima qualitat, juntament amb el segell de producte de proximitat.

Així mateix, la Cooperativa té un compromís amb la sostenibilitat i s’està preparant per aconseguir aviat ser una de les primeres almàsseres en aconseguir el distintiu de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, les més de 100 referències de què disposa la Cooperativa i que comercialitza amb  les seves marques Mestral, Aragem i Masos s’exporten a més de 25 països, destacant els països de l’Unió Europea així com diferents estats d’Àsia i Amèrica. A més, recentment l’oli de Cambrils va ser escollit per la Campanya d’olis Premium realitzada a França per ICEX, on el xef francès  Gagnaire i la blogger Sophiecuisine van fer un showcooking a Paris i va destacar l’OOVE Mestral BIO i l’oli infusionat amb roses que va ser maridat amb diferents creacions culinàries.