El dilluns 9 d’abril (19:30 hores) es portarà a terme una sessió informativa al Centre Cultural per explicar tots els detalls del procés participatiu La ciutadania podrà decidir a quins projectes es destinarà una partida de 100.000 euros del capítol d’inversions

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El proper dilluns 9 d’abril (19:30 hores) s’oferirà una sessió informativa al Centre Cultural Municipal i començarà el termini per a la presentació de propostes als Pressupostos  Participatius de l’Ajuntament de Cambrils.

 

L’acte públic serà obert a tothom i servirà per explicar tots els detalls del procés participatiu, des de quins requisits han de complir les propostes i qui les pot presentar, fins a la manera com se seleccionaran els projectes que passaran a la fase final i quins seran els mecanismes per votar.

 

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Cambrils posa en marxa uns pressupostos participatius, que permetran a la ciutadania proposar i decidir a quins projectes es destina una partida de 100.000 euros del capítol d’inversions. L’objectiu és implicar els cambrilencs i cambrilenques en la gestió municipal, millorar la qualitat democràtica i generar intel·ligència col·lectiva.

 

 

Presentació de propostes

 

La presentació de propostes és la primera de les sis fases del procés. Totes les persones que viuen i/o treballen a Cambrils en podran presentar individualment, en grup (amics, amigues, família) o com a entitat. Per fer-ho caldrà omplir el formulari del web http://participa.cambrils.cat o bé omplir la butlleta dels tríptics que s’han distribuït casa per casa i dipositar-la a les urnes situades a l’Ajuntament, el Centre Cívic Les Basses, l’Ateneu Juvenil, la Biblioteca Municipal, la Torre del Llimó i el Centre Cívic Vilafortuny. A cada butlleta física o qüestionari fet a través d’Internet només pot haver-hi una proposta. Per fer més d’una proposta caldrà emplenar tants qüestionaris online o butlletes físiques com propostes es vulguin fer.

 

D’altra banda, el 19 d’abril a les 19:30 hores es realitzarà una jornada participativa al Casal municipal de la Gent Gran per elaborar propostes de manera conjunta.

Les propostes hauran de ser inversions (que es puguin construir i adquirir i que siguin perdurables en el temps) i complir els següents requisits: ser d’interès públic i generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, donar resposta a una necessitat concreta, ser tècnicament i econòmicament viables, legals i no contradir els plans municipals aprovats, no poden ser subvencions i/o ajuts i cap proposta pot superar els 100.000 euros.

 

 

Validació tècnica i selecció dels projectes

 

Una vegada recollides les propostes, els serveis tècnics de l’ajuntament les analitzaran i les agruparan en tres categories: propostes vàlides (compleixen tots els requisits), propostes descartades (no compleixen els requisits) i propostes ja previstes pel govern municipal.

 

A continuació, amb les propostes vàlides sobre la taula, es farà una jornada de participació oberta a tota la ciutadania i es treballarà amb la metodologia de la puntuació grupal per escollir entre 10 o 15 propostes que passaran a la fase final de votació. Els serveis tècnics pressupostaran i acabaran de definir les propostes que s’hagin prioritzat en aquesta jornada participativa.

 

 

Votació

 

La votació es farà per les mateixes vies que la presentació de propostes (amb butlletes i per internet), del 9 al 29 d’octubre. Tindran dret a vot totes les persones empadronades a Cambrils que tinguin 16 anys o més. S’executarà la proposta més votada i després la resta de propostes més votades sempre i quan la suma total no superi els 100.000 euros.