El 12 de maig l’institut Josep Tapiró i l’IFE Reus portaran a terme l’acció comunitària, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

L’alumnat del CFGS EAS Socioesportiu de l’IES Josep Tapiró i de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) de Reus,  celebrarà el proper 12 de Maig, la primera Jornada Antiplàstics La Llosa 2022, inclosa en la campanya de Let’s Clean Up Europe, amb un conjunt d'activitats de sensibilització mediambiental i activitats ludicoesportives adreçades a la comunitat educativa dels dos centres.

Aquesta acció comunitària, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, fomentarà la reducció i recollida de plàstics i d’altres deixalles que són dipositades per l’acció humana o per les pluges en les platges de la Costa Daurada.

Amb l’eslògan “La Llosa no és cap Brossa” l’alumnat dels dos centres farà sessions prèvies de sensibilització  juntament amb accions de prevenció i consells per a la ciutadania, dins del projecte ApS (Aprenentatge per un Servei), utilitzant els canals de divulgació de les xarxes socials com Instagram o TikTok.  Paral·lelament, es treballarà l'ús de les TAC així com la difusió de continguts educatius per a altres usuaris i l’ús responsable les xarxes socials.

Let's Clean Up Europe

Let’s clean up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina totes aquestes accions, promogudes per administracions públiques, associacions, centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i ciutadans. La campanya també compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils amb la participació de les empreses Ingesol i Secomsa.

Col·laboració centres educatius

El conveni de col·laboració s’insereix en un programa de treball conjunt entre els dos centres educatius. Malgrat viure una pandèmia sanitària mundial per entremig, l’alumnat i professorat s’han adaptat a les necessitats i exigències d’una societat amb voluntat de continuar acomplint el projecte de col·laboració entre els dos centres educatius.

En representació de l’equip docent del Josep Tapiró, Ricardo Redondo juntament amb el representant del Domenèch i Montaner, David Montes, l'alumnat aplicarà els continguts curriculars amb la preparació i realització d’activitats inclusives per l’alumnat de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE), treballant la proximitat, la individualització i ampliar l'experiència en la seva formació, adquirint habilitats tant comunicatives com professionals posant en pràctica els continguts treballats a l’aula.

És en virtut d’aquesta manera d’actuar que, des de fa tres anys, els dos centres educatius han participat activament en la formació de l’alumnat i aquest curs participen de manera conjunta en un programa d’acció comunitària com es Let’s Clean Up, sensibilitzant al nostre entorn i ajudant a la cura del nostre territori. No serà l’última acció comunitària que realitzaran en els pròxims cursos amb el lema “Les nostres capacitats sempre seran més grans que qualsevol discapacitat”.