El Banc de Sang engega una campanya a l'Hospital de Cambrils per animar les donacions durant la recta final de l’any. El canvi d’hàbits durant les Festes de Nadal fa baixar la donació al voltant del 25%.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

El proper dimecres 28 i dijous 29 de desembre de 10 a 14 i de 17 a 21 hores tindrà lloc una campanya de donació de sang a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.

“Donar sang és el millor regal per a l’amic invisible, perquè el donant no sap qui rebrà la seva donació i el receptor no sap qui li ha donat”. D’aquesta manera, un donant anònim explicava què és per a ell donar sang durant aquestes dates, en què mig país està engrescat en buscar un bon regal per a l’amic invisible.

Més de 200 col·lectes

Des d’ara i fins a finals d’any, s’organitzen a tot Catalunya 215 col·lectes de donació de sang. En concret, a les comarques de Girona se’n fan 26; al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, 26; a Lleida 19; i a Barcelona 144.

A aquestes campanyes s’hi sumen les donacions als 16 hospitals amb banc de sang:

- Barcelona: Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron a Barcelona ciutat; Bellvitge; Germans Trias i Pujol de Badalona; Fundació Althaia - Hospital Sant Joan de Déu de Manresa; la Mútua a Terrassa; l’Hospital de Mataró; el General de Catalunya de Sant Cugat del Vallès; l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes i l’Hospital General de Granollers

- Girona:  Doctor Josep Trueta

- Lleida: Arnau de Vilanova

- Tarragona: Sant Joan de Reus, Joan XXIII, Verge de la Cinta de Tortosa

En total, es preveuen aconseguir XXX donacions amb l’objectiu d’arribar a finals d’any amb 10.000 bosses a les neveres del Banc de Sang.

Baixa de donacions per Festes

Tradicionalment, les Festes de Nadal suposen una baixada del nombre de donacions de sang d’un 25% respecte un mes normal. El canvi d’hàbits i les vacances redueixen l’afluència als bancs de sangs.

Avui hi ha reserves de sang per als propers 9 dies, una situació que es considera normal i que s’espera mantenir durant totes les Festes de Nadal.

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal.