L’alumnat de 1r de primària rebrà un estoig d’higiene bucodental per fomentar l'hàbit del raspallat

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

La campanya “Dents fortes i sanes” ha arribat a Cambrils. Amb aquesta iniciativa, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), a través de l’Ajuntament, vol fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de la salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca.

El regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics va presentar la campanya ahir als centres educatius en una reunió en la que van assistir representants de les escoles Cambrils, Marinada, la Bòbila i Vidal i Barraquer.

Amb l’objectiu que els infants aprenguin i consolidin l’hàbit del raspallat, s’ha facilitat a les escoles un estoig d’higiene bucodental que es distribuirà entre l’alumnat de 1r de primària. La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i fer-la de forma rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. L’alumnat de primer de primària te l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la vida.

Material que inclou l’estoig

El material que s’ha lliurat a les escoles de Cambrils consisteix en un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’alumne a fi d’evitar possibles intercanvis; i un raspall infantil petit per poder arribar als llocs més inaccessibles i de filaments suaus i un tub de pasta dental fluorada. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries.

Així mateix, des del departament de Salut Pública de l’Ajuntament també s’ha facilitat un material de reforç audiovisual per treballar-lo a l’aula i així fomentar l’ús del raspall de dents com un hàbit totalment rutinari i indispensable de la nostra vida diària des de ben petits i petites.