El programa de sensibilització sobre el reciclatge “Cada Lata Cuenta” compta amb el suport de l’Ajuntament

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals

La campanya “Fes circular la teva llauna al groc” del programa de sensibilització sobre el reciclatge “Cada Lata Cuenta” arrencarà a Catalunya demà dimecres, 7 d’agost, a les platges de Cambrils i Malgrat de Mar. Es tracta d’un acció que es porta a terme amb el suport de l’Ajuntament, creada pel programa europeu de sensibilització  mediambiental “Cada Lata Cuenta”.

Un dels missatges que està transmetent la campanya és que la llauna de begudes és una envàs òptim en l’entorn de l’economia circular. Per aquest motiu, busca conscienciar als banyistes perquè incorporin en el seu comportament el gest de dipositar els envasos metàl·lics al contenidor groc, tancant així el cicle que dóna inici a l’economia circular de les llaunes de begudes i cuidant el medi ambient a través de l’estalvi de materials i energia. Gràcies al reciclatge, el 75% de metalls produïts per la humanitat, encara segueixen en ús.

La campanya “Fes circular la teva llauna al groc”, que va començar el passat juliol a Tenerife, continuarà el recorregut per diverses platges de Tarragona, Barcelona i Girona. Després de Cambrils i Malgrat de Mar, visitarà  Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar. S’hi desplaçaran persones dinamitzadores que portaran una motxilla recol·lectora de llaunes per facilitar el gest del reciclatge als banyistes i informar-los sobre la importància de reciclar llaunes de begudes.

El programa europeu

“Cada Lata Cuenta” és un programa de sensibilització mediambiental al voltant de les llaunes de begudes present en 14 països europeus. Sorgeix per primera vegada l’any 2009 al Regne Unit i s’inicia a Espanya el 2015. “Cada lata cuenta” posa èmfasi en la importància que té reciclar les llaunes de begudes quan ens trobem fora de la llar, sensibilitzant entorn de l’acció reciclatge. Les llaunes es composen de materials metàl·lics que es poden reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats. Cada llauna de begudes que reciclem pot convertir-se en una de nova o bé en un altre producte com una bicicleta o un componen d’un satèl·lit espacial.