L’objectiu del programa és promoure hàbits saludables des de la infància per prevenir la càries altres malalties de la boca, potenciant la raspallada dental. Els nens i nenes de 1r curs rebran un estoig d’higiene bucodental i aprendran a raspallar-se les dents correctament.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

El programa “Dents fortes i sanes” ha arribat aquest març a l’alumnat de 1r de primària de les escoles de Cambrils per promoure hàbits saludables des de la infància. Aquesta campanya és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que arriba a Cambrils a través del Departament de Salut Pública de l’Ajuntament per fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de la salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca.

Amb l’objectiu que els infants aprenguin i consolidin l’hàbit del raspallat, s’ha facilitat a les escoles un estoig d’higiene bucodental que es distribuirà entre l’alumnat de 1r de primària. La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i fer-la de forma rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. L’alumnat de 1r de primària té l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la vida.

El material que s’ha lliurat a les escoles de Cambrils consisteix en un estoig de plàstic perforat per evitar la humitat, amb un espai reservat per identificar-lo amb el nom i la classe de l’alumne a fi d’evitar possibles intercanvis; un raspall infantil petit per poder arribar als llocs més inaccessibles i de filaments suaus, i un tub de pasta dental fluorada. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries.

Enguany també s’ha incorporat un rellotge de sorra per tal de que els nens i les nenes puguin mesurar els dos minuts que han d’estar raspallant-se les dents per una correcta higiene.

Així mateix, també s’ha facilitat un material audiovisual de reforç per treballar-lo a l’aula i així fomentar l’ús del raspall de dents com un hàbit totalment rutinari i indispensable de la nostra vida diària des de ben petits i petites.