La tercera edició d’aquesta iniciativa solidària va comptar amb la participació de 80 barbers i 10 perruqueres. Es van realitzar un total de 1.112 serveis de barberia i perruqueria i es van vendre productes de marxandatge i degustacions gastronòmiques. Els diners recaptats es destinaran al grup Grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

La tercera edició de la campanya solidària “Deixa’t prendre el pèl” per a la investigació del càncer infantil ha batut el record: 1.112 tiquets de serveis de barberia i perruqueria venuts i 22.046 euros nets recaptats per donar al Grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

La iniciativa del barber cambrilenc Javier Torrente va convertir diumenge el passeig Marítim de Cambrils en una gran perruqueria solidària a càrrec de 80 barbers i 10 perruqueres. La campanya està impulsada per l’Ajuntament de Cambrils, a través de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social i compta amb el suport de l’associació Barberos de España.

Els diners recaptats s’han aconseguit entre la venda de tiquets de serveis de perruqueria i barberia, marxandatge, els donatius particulars i les aportacions dels establiments col·laboradors i patrocinadors. A més, enguany l’activitat s’ha ampliat. Per una banda s’hi ha incorporat 10 perruqueres i s’ha obert al públic femení, i per l’altra, s’ha complementat amb oferta gastronòmica i un vermut electrònic, que van tenir molt d’èxit i van servir per incrementar encara més les aportacions.

La iniciativa va néixer el 2016 a partir del coneixement d’un cas de càncer infantil proper de l’impulsor de la campanya i té una doble finalitat. Per una banda l’objectiu és sensibilitzar a la població envers la malaltia del càncer infantil i recaptar diners per a la investigació, i, per l’altra, donar a conèixer l’ofici de la barberia que cada vegada és més reconegut.

La campanya ha tingut molt bona acceptació des del primer moment i ha anat creixent. En la primera edició es van fer 500 serveis de talls de cabell i barberia i es van recaptar 10.216,20 euros. En la segona, les xifres ja van augmentar fins a 800 serveis i una recaptació de 13.537.