L’objectiu de la nova acció és netejar les zones afectades i conscienciar a la població sobre els danys mediambientals causats per les puntes de cigarret. L’activitat organitzada per Good Karma amb col·laboració de l’Ajuntament es realitzarà el 14 de juliol, 11 d’agost, 15 de setembre i 20 d’octubre.

  • Categoritzat com: Salut pública
  • Serveis associats: Salut

La campanya “Cambrils sense fum” continua amb quatre jornades especials de recollida de burilles a la platja del Prat d’en Forès. Aquesta nova acció es portarà a terme els diumenges 14 de juliol, 11 d’agost, 15 de setembre i 20 d’octubre i anirà a càrrec de l’entitat Good Karma Projectes, amb la col·laboració de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils i el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquesta activitat, en la qual on voluntariat, associacions locals i ciutadania col·labora per netejar les zones afectades, forma part d’un seguit d'accions destinades a mantenir les platges lliures de fum i conscienciar sobre la importància de no llençar burilles al medi ambient.

Good Karma és una organització sense ànim de lucre amb la missió d’inspirar a la societat a adoptar un estil de vida més saludables i respectuós amb el medi ambient i, d’aquesta manera, generar un impacte positiu al planeta. Durant els últims anys, el moviment  #cleanupwithgoodkarma ha aconseguit portar a terme 120 Clean Ups amb més de 2.000 participants.  

La campanya “Cambrils sense fum es va engegar el passat maig, es va engegar el passat maig coincidint amb la Setmana sense fum i el Dia Mundial sense tabac, i s’emmarca en el Pla d'actuació i de treball progressiu per impulsar i fomentar un Cambrils sense Fum, aprovat pel Ple de l'Ajuntament. L’objectiu és prevenir el tabaquisme entre els joves, promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores i disminuir l’exposició al fum de tabac de la població en general.

La campanya es divideixen en tres eixos. El primer engloba les actuacions sobre els entorns, que tenen la finalitat de regular el consum de tabac i de cigarretes electròniques, senyalitzant els entorns on està prohibit fumar o és recomanable no fer-ho, amb plaques, pintada a la via pública o adhesius.

El segon eix inclou actuacions sobre els infants i joves, per informar sobre els riscos del tabac, promoure l’assertivitat i la seguretat en la presa de decisions i prevenir l’inici en el consum del tabac. En aquest àmbit, el 28 de maig es va portar a terme un circuit científic interactiu a la plaça de l’Ajuntament dirigit a l’alumnat dels centres educatius de Cambrils, i es preveu la realització de tallers a l’aula, dins del Programa d’activitats en matèria de salut i igualtat que impulsa anualment el Departament de Salut i Igualtat a l’inici del curs escolar, amb la col·laboració, entre altres, de l’equip de Salut i Escola i de Salut Comunitària de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat.

Finalment, el tercer eix agrupa les actuacions sobre adults-model, amb l’objectiu de sensibilitzar les persones adultes sobre el seu paper de models de cara als infants i a la seva pròpia salut. En aquest àmbit s’han realitzat campanyes de sensibilització a peu de carrer de la mà de la cooperativa Icària a la Fira multisectorial, les platges, i les àrees de jocs infantils, entre altres.