La mostra s’inaugurarà aquest dissabte 6 d’abril a les 12 hores a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils i es podrà visitar fins el 3 de maig. L’activitat serà el tret de sortida de la sisena convocatòria del certamen cultural, que enguany compleix 10 anys.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La Biennal d’Art Contemporani de Cambrils celebrarà els seus 10 anys amb una exposició que recull les obres de les seves cinc primeres edicions. La mostra s’inaugurarà aquest dissabte 6 d’abril a les 12 hores a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils i es podrà visitar fins el 3 de maig.

L’acte també serà el tret de sortida de la sisena convocatòria d’aquest certamen cultural, que ja ha publicat les bases i preveu obrir el termini de presentació de les obres en les properes setmanes, juntament amb els Premis Vila de Cambrils de narrativa marítima, poesia i fotografia.

La inauguració de la Biennal 2014-2024 es vol convertir en una festa per donar més ressò a la nova convocatòria i alhora posar en valor les obres que l’Ajuntament ha premiat i adquirit en aquestes edicions i que mai fins ara s’havien vist de manera conjunta. Per això, l’Ajuntament ha convidat a totes les persones guanyadores i participants del certamen i també a tots els jurats. L’acte, obert a tota la ciutadania, s’ha organitzat en dissabte per facilitar l’assistència d les persones que vénen de fora, i serà amenitzat amb l’actuació del grup CAT KLEZMER TRIO mentre es podrà gaudir d’un aperitiu.

A més de ser el guardó més destacat de l’any, la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic implica l’organització d’un ampli calendari d’activitats culturals vinculades a la gastronomia com element artístic i cultural. El Departament de Cultura ja està treballant en aquesta programació i ja té tancades exposicions, obres de teatre i presentacions de llibres, entre altres activitats que es presentaran properament.

La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i compta amb suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. El certamen va néixer el 2014 com una evolució de l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, que va fer un pas endavant perquè la convocatòria tingués un tret distintiu.

Artistes i obres premiades

Edició

Premi

Artista

Títol Obra

2014

1r Premi Biennal

Jesús Movellán Prieto

Pulpo Seco

 

Accèssit

Joan Codina Donaire

Més de dues-centes maneres de menjar un plàtan

2016

1r Premi Biennal

Ester Ferrando Casas

Havent dinat

 

Accèssit

Cristina Salvans Moreso

Lujuria

2018

Premi ex aequo

Isabel Granollers Juncosa

Mise en Place

 

Premi ex aequo

Roger Caparó Ferrant

Paisatge al Caliu

2020

Premi ex aequo

Àlvar Calvet Castells

Vermell remolatxa i Vichy

 

Premi ex aequo

José Ángel Pomerol Sánchez

Tres Rebosts

2022

1r Premi Biennal

Rosalia Banet Masa

Altares y ofrendas 1: exceso

 

Accèssit

TACA: Pau Magrané Figuera i Ariadna Parreu Alberich