Aquest 28 de maig s’han actualitzat els continguts a l’espai de col•lecció local del web. Les novel·les ‘Negra memòria’ i ‘Boñiga de Yak’ són algunes de les noves adquisicions.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La Biblioteca Pública Municipal de Cambrils ha ampliat el fons local amb nous llibres i audiovisuals. Des d’aquesta setmana les ressenyes ja estan disponibles a l’espai de col·lecció local del web.  

Les novel·les Negra memòria, sobre el tràfic d’esclaus a l’època dels indians i que ha estat Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils, i la novel·la negra Boñiga de Yak, barreja de crònica de viatges i crítica social, són dos dels darrers llibres incorporats al fons de la biblioteca que tenen relació amb Cambrils.

Altres novetats són 113 paraules per salvar, del cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira, recull de paraules que tot i ser d’ús freqüent s’han deixat d’usar; Comarques tarragonines i terres de l’Ebre, amb  llocs per descobrir, tot un itinerari literari; els dos volums dedicats a l’arquitectura modernista i noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que dediquen algunes de les seves pàgines a Cambrils; o Orgues del Camp de Tarragona i les terres de l’Ebre, conté informació dels orgues de les esglésies de Cambrils.

Tres títols amb un eix comú: la història. El primer de Manel Tarés i Lagunas, La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils: de la Guerra de Successió a les reformes dels anys seixanta del segle XVIII, tracta de  l’organització municipal de Cambrils al segle XVIII, el segon l’estudi publicat de Josep Bertran Cuders, La crisi de 1929 a Reus i Comarca analitzant la situació anterior així com els diversos sectors econòmics i com es veu afectada la societat, i el darrer, Intervencions arqueològiques a Tarragona amb un apartat per a l’excavació al jaciment de Cavet.

A més dels llibres, el documental Cambrils, l’evolució d’un poble, de Jordi Martí que inclou l’evolució econòmica i social del municipi des de la perspectiva dels mitjans de transport, i el CD de Carlos Ventura, Naltros som així, sobre el món dels pescadors: llenguatge, dites, cançons i rondalles.