S’oferiran els serveis de préstec i devolució de llibres amb totes les mesures de seguretat. El personal es va reincorporar presencialment el passat 25 de maig per preparar els espais i serveis. Durant el confinament la biblioteca ha posat en marxa iniciatives en línia com els directes d’Instagram o les recomanacions de llibres.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La biblioteca pública municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils reobrirà el proper dilluns, 1 de juny, amb cita prèvia. El personal de l’equipament ja s’ha incorporat de manera presencial per organitzar les instal·lacions, els serveis i les mesures de prevenció.

L’horari serà de dilluns a divendres de 9 a 14:30 i només s’oferiran els serveis de préstec i consultes bibliogràfiques i també es podran fer devolucions de llibres. Per tant, de moment, quedaran exclosos els serveis informàtics, el servei de préstec interbibliotecari, les activitats culturals presencials a la biblioteca, la consulta i l’estudi a la sala i els donatius de documents. No es pot accedir a la col·lecció de documents ni utilitzar els espais de la biblioteca.

Servei de préstec

Per utilitzar els servei de préstec, cal demanar cita prèvia a través del telèfon 977 36 34 95, el correu electrònic bib@cambrils.org o el formulari de cita prèvia del web www.cambrils.cat/biblioteca. Per saber si el document que es vol demanar està disponible o en préstec es pot consultar el catàleg https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat limitant la cerca per la biblioteca de Cambrils.

Les persones interessades hauran de fer arribar les peticions de material indicant nom i cognoms, DNI o carnet de la biblioteca, títols dels documents i horari preferent de recollida. També podran indicar les preferències per poder rebre recomanacions literàries i preparar lots de documents. Una vegada gestionada la petició, s’avisarà de quan es podrà passar a recollir la comanda.

La cita és personal i individual i només es pot accedir a l’equipament amb un acompanyant en el cas de menors de 14 anys o de les persones de col·lectius dependents. Les persones usuàries hauran de mostrar el carnet de biblioteca en el moment de fer la recollida de préstec. És obligatori portar mascareta i la biblioteca proporcionarà gel hidroalcohòlic.

Els documents sol·licitats es dipositaran en bosses de plàstic on s’hi marcarà el nom de l’usuari i la data de devolució i es lliuraran a la planta baixa de la biblioteca.

Devolucions

Es podran fer les devolucions del material prestat durant l’horari d’obertura de la biblioteca. El material es dipositarà en una caixa preparada per a aquesta finalitat a la porta d’accés a la biblioteca per evitar les aglomeracions en un sol punt d’atenció. També es podran dipositar les devolucions a les bústies de retorn situades a l’entrada de la biblioteca.

Els documents romandran 14 dies en quarantena. Passat aquest termini, tornaran a estar disponibles per a ser prestats. Les caixes amb el retorn es mantindran tancades, etiquetades amb la data i no s’hi podrà accedir mentre duri la quarantena.

La data de venciment dels documents s’ha prorrogat fins al dia 1 de juliol. D’aquesta manera, es dona més marge per fer les devolucions sense penalitzacions.