L’agenda es completa amb les trobades mensuals dels clubs de lectura i les sessions setmanals de Llegim + per a persones inscrites

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ofereix aquest mes de febrer una xerrada sobre les fonts de proteïna del futur, un taller vivencial sobre la maternitat i la paternitat i una sessió de “Contes per telèfon” per celebrar el centenari del naixement de l’escriptor Gianni Rodari.

La programació arrencarà el divendres 7 de febrer a les 18 hores amb la xerrada “La proteïna d’insecte és el nostre futur?” a càrrec de la investigadora de la Universitat Rovira i Virgili Anna Maria Ardévol Grau, per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. L’activitat del cicle Píndoles de Salut és oberta a tothom però cal inscripció prèvia a la biblioteca perquè les places són limitades.

La setmana següent, el dimecres 12 de febrer a les 18:30 hores, hi haurà el taller vivencial “Ya somos padres... ¿Y ahora quééé???”, que combina teoria i pràctica amb recomanacions de llibres. La sessió anirà a càrrec de Maria Elena Aguayo, directora de Galatea Llibres Cambrils, psicòloga clínica i terapeuta Gestalt, que convidarà a les persones participants a reflexionar sobre com construïm la relació amb la nostra parella i els nostres fills i filles. Per aquesta activitat també cal reservar plaça prèviament a la mateixa biblioteca.

Finalment, el divendres 21 de febrer, a les 18 hores, el narrador Albert Estengre oferirà una sessió de “Contes per telèfon” per a infants a partir de 4 anys per celebrar el centenari del naixement de Gianni Rodari, mestre, escriptor, pedagog i periodista italià.

Com és habitual, la biblioteca també ha programat les trobades mensuals dels Clubs de Lectura Adult, Infantil i Juvenil per comentar diversos llibres; dues trobades del Club de Lectura Fàcil en col·laboració amb el Servei Local de Català, i les sessions setmanals de Llegim + de lectura en veu alta per treballar la dicció, entonació i comprensió lectora.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE FEBRER

Club de lectura fàcil

Trobades per a parlar i comentar la lectura escollida

Dilluns 3 i 17 de febrer a les 17.30 h, al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, sessió dedicada a llegir i a comentar Kafka i la nina viatgera, de Jordi Sierra i Fabra en la versió de Clàudia Sabater, amb la coordinació d’Helena Martínez, del Servei Local de Català.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català.

Per a inscrits al club.

Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils

C/ Sant Plàcid, 18-20

Llegim+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 4, 11, 18 i 25 de febrer de 17.30 a 18.15 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Activitat per a inscrits.

XERRADA “LA PROTEÏNA D’INSECTE ÉS EL NOSTRE FUTUR?”

Divendres 7 de febrer a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, "La proteïna d'insecte és el nostre futur?", xerrada a càrrec d'Anna Maria Ardévol Grau -investigadora de la Universitat Rovira i Virgili- per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Cada cop som més gent al planeta i ens resulta més difícil disposar de proteïna de bona qualitat biològica per al consum humà. Per aquest motiu, cal trobar noves fonts de proteïna adequades i que siguin respectuoses pel medi ambient. Els insectes podrien ser la resposta...

Activitat del cicle Píndoles de salut patrocinada per la Central Biblioteques Tarragona i de l'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (Divulga Tarragona)

Inscripcions a la biblioteca. Places limitades.

TALLER "YA SOMOS PADRES... ¿¿¿Y AHORA QUÉÉÉ???"

Combina teoria i pràctica amb recomanacions de llibres sobre la matèria

Dimecres 12 de febrer a les 18.30 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, “Ya somos padres... ¿¿¿Y ahora quééé???“, taller amb Ma Elena Aguayo, directora de Galatea Llibres Cambrils, psicòloga clínica i terapeuta Gestalt.

Taller vivencial que combina teoria i pràctica recolzada amb bibliografia específica.  Es tracta de reflexionar al voltant de com construïm la relació amb la nostra parella i els nostres fills.

Inscripcions a la biblioteca. Places limitades.

CONTES PER TELÈFON AMB ALBERT ESTENGRE (ANY GIANNI RODARI)

Divendres 21 de febrer a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Contes per telèfon, amb Albert Estengre per a celebrar el Centenari del naixement de Gianni Rodari, mestre, escriptor, pedagog i periodista italià. També una de les figures més rellevants de la literatura infantil.

Per a infants a partir de 4 anys.

Club de lectura adult

Tertúlia al voltant de la novel·la En la orilla, de Rafael Chirbes

Dilluns 24 de febrer a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, sessió del club de lectura adult per a comentar la novel·la En la orilla, de Rafael Chirbes, amb la participació de Ramón García Mateos i la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Aforament limitat.

Club de lectura infantil

Trobada mensual del club per a comentar el llibre Les Aventures d'en Nic al Priorat.

Divendres 28 de febrer a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada coordinada per Rosana Andreu per a comentar el seu llibre Les Aventures d'en Nic al Priorat.

Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil

Trobada mensual del club per a comentar la novel·la La llegenda del Rei Errant

Divendres 28 de febrer a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar la novel·la La llegenda del Rei Errant, de Laura Gallego, amb la coordinació d’Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.