El 19 de juliol i el 9 d’agost es repartiran Kits de lectura per infants de 4t, 5è i 6è de primària en el marc de la campanya “Guanyem un estiu Lector”. També s’han programat dues sessions de contes per nens i nenes a partir de 3 anys, activitats de lectura en veu alta i un taller de còmic.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca Cultura

La Biblioteca municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat diverses activitats pels mesos de juliol i agost per promoure la lectura durant les vacances d’estiu. Fins el dia 11 de setembre, l’equipament obrirà de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores, amb una variada oferta de propostes estiuenques. Els dies 14 i 15 d’agost la biblioteca romandrà tancada.

La primera activitat és un conta-contes a càrrec de Martina Escoda, programada pel dia 11 de juliol a les 12 hores. La sessió és titula “Un castell de primera i altres històries d’estiu” i s’adreça a nens i nenes a partir de 3 anys.

Una de les propostes més destacades d’aquest estiu és la campanya “Guanyem un estiu lector” dirigida a infants de 4t, 5è i 6è de primària i promoguda des del programa Lecxit de la Fundació Bofill amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu és fer de la lectura una experiència divertida perquè els nens i nenes no deixin de llegir durant aquest període tan llarg sense assistir a l’escola i, d’aquesta manera, estimular l’aprenentatge i mantenir o millorar la velocitat i la comprensió lectora.

El projecte consisteix en el repartiment de kits de lectura, que inclouen un orientacions perquè les famílies puguin incentivar l’hàbit de llegir els seus fills i filles i un Carnet Lector que els infants han d’omplir amb els llibres que llegeixin durant l'estiu per aconseguir el títol de superlectors.

Els kits de “Guanyem un estiu lector” es repartiran els dies 19 de juliol i 9 d’agost a les 12 hores en el marc de l’activitat de lectura en veu alta “Regala’m un conte”. Les persones interessades es poden inscriure al correu bib@cambrils.cat.

D’altra banda, el 24 de juliol de 10 a 12 hores s’ha programat un taller de còmic a càrrec de l’il·lustrador Marc Baiget a l’Ateneu Juvenil (les inscripcions es poden fer a l’Ateneu), i el 8 d’agost a les 12 hores hi haurà l’hora del conte “El pescador de Cambrils” per a nens i nenes a partir de 3 anys a càrrec de Moi Aznar de la companyia Jomeloguisjomelo.com.