Un recital poètic recuperarà la faceta de poeta de Joan Fuster coincidint amb la commemoració del seu centenari. S’han programat sessions de contes per a infants les tardes dels dies 18, 22, 23 i 25 de novembre. Els Clubs de Lectura dedicaran les seves trobades mensuals a publicacions relacionades amb la igualtat en el marc de les Jornades dels Bons Tractes.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils oferirà aquest novembre un recital de poesia i quatre sessions de contes, així com diverses activitats relacionades amb les violències masclistes i les dones invisibilitzades en el marc de les Jornades dels Bons Tractes.

Per commemorar el centenari de Joan Fuster, el divendres 11 de novembre s’ha programat el recital poètic “Els homes han parlat en versos sempre” a càrrec de Josep Pedrals. El recital vol recuperar la faceta de poeta de Joan Fuster, que és una cara poc coneguda del gran prosista valencià però que segurament va ser la seva vocació més sentida. La sessió farà un repàs de la seva poètica, plena d'amor i d'idees, irònica i contundent, sensible i justa.

Els contes per a infants són els altres protagonistes de la programació de novembre. La primera sessió serà el 18 de novembre dins de la Setmana de la Ciència i anirà a càrrec de Gisela Llimona, que explicarà als nens i nenes a partir de 3 anys algunes curiositats com perquè l’aigua del mar és salada o quin gust té la lluna.

També hi haurà contes per a infants a partir de 4 anys el dimarts 22 de novembre amb l’espectacle “Cuinant poesia” de Moi Aznar dins la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic; el dimecres 23 de novembre amb “No tinguis por, que jo tremolo: contes de por per caragolar-se de riure” de Sílvia Palazón, i el divendres 25 de novembre amb “El vell i l’ocell” de Lídia Clua en commemoració del centenari de Guillem Viladot.

Aquest mes de novembre també destaquen les activitats programades dins les Jornades dels Bons Tractes. Per una banda, el 25 de novembre s’estrenarà el conte coeducatiu teatralitzat de Sílvia Palazón al Canal Youtube de la Biblioteca (https://www.youtube.com/canalbibcambrils). Per l’altra, els Clubs de Lectura dedicaran les seves trobades mensuals a dues publicacions relacionades amb la temàtica.

El 10 de novembre el Club de Lectura Juvenil comentarà el llibre “L’infern de Marta” sobre una jove maltractada que lluita per salvar la seva vida, en una sessió només per a les persones inscrites que comptarà amb una xerrada de l’autor, Pasqual Alapont. El 29 de novembre el Club de Lectura Adult farà una tertúlia oberta a tothom amb l’escriptor Jordi Fernando sobre el llibre “La negreta i altres veus emmudides”.

Finalment, com cada darrer dimecres de mes, el Punt BiblioJove s’instal·larà a l’Ateneu Juvenil el dimecres 30 de novembre per acostar la lectura al jovent, fer préstecs i informar sobre tot allò relacionat amb les lectures juvenils i els serveis que ofereix la biblioteca.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

XERRADA AMB PASQUAL ALAPONT

Dijous 10 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), sessió del club de lectura juvenil al voltant del llibre L’Infern de Marta, amb la presència de l’autor, Pasqual Alapont. Aquest llibre relata com una jove maltractada lluita per salvar la seva vida.

Una activitat del programa Lletres compartides, de la Institució de les Lletres Catalanes. S’inclou dins les Jornades per als Bons Tractes, de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

Inscripcions: bib@cambrils.cat

RECITAL JOAN FUSTER

Divendres 11 de novembre, a les 19 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), recital poètic a càrrec de Josep Pedrals: “Els homes han parlat en versos sempre”.

Una activitat del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en commemoració del Centenari Joan Fuster.

HORA DEL CONTE

Divendres 18 de novembre, a les 17 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), “Ciència”, hora del conte a càrrec de Gisela Llimona. Com és que l'aigua del mar és salada? Quin gust té la lluna? Aquestes preguntes i les seves respostes les trobarem a la maleta de la ciència, la maleta dels més curiosos.

Activitat emmarcada dins la Setmana de la Ciència. Per a nens i nenes a partir de 3 anys.

HORA DEL CONTE: CUINANT POESIA

Dimarts 22 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca (C/Alfons el Cast, 2), “Cuinant poesia”, espectacle a càrrec de Moi Aznar, de Cia. Jomeloguisojomelo.com.

Per a nens i nenes a partir de 4 anys.

Acte de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

HORA DEL CONTE. NO TINGUIS POR, QUE JO TREMOLO

Dimecres 23 de novembre, a les 17 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), “No tinguis por, que jo tremolo: contes de por per a cargolar-se de riure”, a càrrec de Sílvia Palazón.

Una activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys.

HORA DEL CONTE

Divendres 25 de novembre, a les 17 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), “El vell i l’ocell”, Hora del conte a càrrec de Lídia Clua.

Una activitat per a nens i nenes a partir de 4 anys.

Una activitat del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en commemoració del Centenari Guillem Viladot.

ESPECTACLE TEATRALITZAT A YOUTUBE

Divendres 25 de novembre, a les 18 h, en estrena al Canal Youtube de la Biblioteca (https://www.youtube.com/canalbibcambrils): Sílvia Palazón ofereix “Presentes”, conte coeducatiu teatralitzat: Ella i ell, dues persones, dos vols, s’uneixen en un únic niu d’amor, però aquesta reciprocitat acaba ràpidament...

Activitat emmarcada dins les Jornades per als Bons Tractes de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

TERTÚLIA AMB L'ESCRIPTOR JORDI FERNANDO

Dimarts 29 de novembre, a les 19 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Tertúlia amb l’escriptor Jordi Fernando, autor del llibre La negreta i altres veus emmudides. Aquesta xerrada és una activitat del Club de lectura adult i s’emmarca dins les Jornades per als Bons Tractes de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

PUNT BIBLIO JOVE

Dimecres 30 de novembre, de 17 a 19 h, al Punt d’Informació Juvenil (Av. Horta de Santa Maria, 14), Punt Biblio Jove. La biblioteca es desplaça per fer préstecs i informar de tot allò relacionat amb les lectures juvenils i la biblioteca.