La programació de juny es completa amb una Hora del Conte emmarcada en la Setmana de la Natura i l’inici de l’activitat estiuenca “Llegir té premi”

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils oferirà aquest juny dues activitats de la Fundació MUSOL al voltant dels Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030: un taller de robòtica educativa i una exposició fotogràfica sobre els drets humans de dones i infants de Mizque (Bolívia).

El taller de robòtica educativa “Per una vida lliure” es portarà a terme el 6 de juny a les 18 hores a la biblioteca. Mitjançant el maneig de diferents robots, l’activitat pretén sensibilitzar sobre l’ODS 5: vetllar per la igualtat de gènere posant fi a totes les formes de discriminació i violència i les pràctiques nocives contra les dones i les nenes en l’àmbit públic i privat. El taller s’adreça a nens, nenes i joves d’entre 11 i 13 anys i les inscripcions es poden fer a través del correu bib@cambrils.cat.

Per altra banda, del 3 al 13 de juny es podrà visitar al a biblioteca l’exposició “El lideratge feminista comunitari des de Mizque”. La mostra s’alinea amb l’ODS 5 (igualtat de gènere i empoderament de dones i nenes) i l’ODS 15 (promoure societats pacífiques, justes i inclusives). 

La programació del juny de la biblioteca es completarà amb l’Hora del Conte “Jully papallona” amb Laura Asensio programada pel dia 3 de juny a les 17:30 hores. La protagonista del conte és una noia molt valenta que viurà un any en una sequoia per impedir que sigui tallada. L’activitat, adreçada a nens i nenes a partir de quatre anys, s’emmarca dins la setmana de la Natura.

A més, el dimarts 25 de juny s’inicia l’activitat “Llegir té premi”, impulsada pel Servei de biblioteques de la Generalitat i Legiland, amb l’objectiu de promocionar la lectura durant el període estiuenc. Les inscripcions estan obertes des del 20 de maig i tota la informació es pot trobar al web https://llegirtepremi.cat.

Dins de l’activitat habitual, tots els dimarts a les 17:30 hores es portaran a terme les sessions de lectura per l’èxit educatiu Lecxit, en col·laboració amb la Fundació Bofill.

Fins el 22 de  juny, la biblioteca obrirà en el seu horari habitual de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 16 a 20h. El dilluns 24 l’equipament estarà tancat per la festivitat de Sant Joan i a partir del 25 de juny l’horari serà de 9 a 14:30 hores.

PROGRAMACIÓ DE JUNY

LECXIT

Tots els dimarts, a les 17:30 h, a la Biblioteca, LECXIT: sessions de lectura per a l’èxit educatiu. En col·laboració amb la Fundació Bofill.

HORA DEL CONTE

Dilluns 3 de juny, a les 17:30 h, a la Biblioteca, Hora del conte amb Laura Asensio: Jully papallona. La protagonista del conte és una noia molt valenta que viurà un any en una sequoia per impedir que sigui tallada.

Activitat emmarcada dins la Setmana de la Natura. Per a nens i  nenes a partir de 4 anys.

TALLER DE ROBÒTICA EDUCATIVA

Dijous 6 de juny, a les 18:00 h, a la Biblioteca, Taller de Robòtica Educativa a càrrec de Fundació Musol: Per una vida lliure. Mitjançant el maneig de diferents robots es pretén sensibilitzar sobre l’ODS 5: vetllar per la igualtat de gènere posant fi a totes les formes de discriminació i violència i les pràctiques nocives contra les dones i les nenes en l’àmbit públic i privat.

La Fundació MUSOL treballa en la implementació dels Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) i Agenda 2030.

Per a nens, nenes i joves entre 11 a 13 anys.

Inscripcions: bib@cambrils.cat   

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Del 3 al 13 de juny, a la Biblioteca. El lideratge feminista comunitari des de Mizque. Exposició fotogràfica dels drets humans de dones i infants de Mizque-Bolívia. Exposició alineada amb l’ODS 5 (igualtat de gènere i empoderament de dones i nenes) i l’ODS 15 (promoure societats pacífiques, justes i inclusives).  A càrrec de Fundació Musol.

La Fundació MUSOL treballa en la implementació dels Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) i Agenda 2030.

LLEGIR TÉ PREMI

Dimarts 25 de juny, inici de Llegir té premi, l’activitat del Servei de biblioteques de la Generalitat i Legiland per a la promoció de la lectura durant el període estiuenc. Les inscripcions s’inicien el 20 de maig.

Més informació: web https://llegirtepremi.cat/