Els infants i joves que hi vulguin participar poden recollir la plantilla o portar els seus treballs a l’equipament municipal fins el dia 1 de desembre. El lliurament de premis i exposició dels treballs es realitzarà dissabte 15 de desembre a les 12 hores.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

Un any més la biblioteca col·labora amb el concurs de punts de llibre de l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació. Els infants i joves que vulguin participar en el concurs poden recollir la plantilla de participació o portar els seus treballs a la biblioteca municipal fins al dia 1 de desembre. Aquest any serà la 6a edició del concurs de punts de llibre i com en les anteriors edicions la temàtica gira al voltant dels actes de les Festes del Barri (la xocolatada, la bicicletada o els gegants i capgrossos, entre altres).

El concurs s’ha distribuït en tres categories: les infantils de 3 a 6 anys i de 7 a 11 anys, i la juvenil, de 12 a 15 anys. El jurat estarà format per un representant de l’Ajuntament, la responsable de la Biblioteca Municipal, artistes locals i una persona membre de l’Associació. Les bases per a participar al concurs es poden consultar a la biblioteca municipal i al seu web. El lliurament de premis es realitzarà dissabte 15 de desembre a les 12 hores a la biblioteca municipal, on també es podran veure tots els treballs presentats.

Agenda de novembre

Aquest novembre la Biblioteca de Cambrils ha programat tres activitats obertes a tothom. La primera es titula “Vet aquí dues vegades La Rapunzel” i és una sessió de contes de sempre sense sexisme, violència ni desigualtat, que es portarà a terme divendres 16 de novembre (18 hores) en el marc de les Jornades dels Bons Tractes impulsades per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat.

La segona proposta cultural serà “Deixa’m tornar-te a dir” el dilluns 19 de novembre a les 19 hores. Es tracta d’un concert sobre poemes de Montserrat Abelló musicats per Mariona Sagarra i amb la guitarra de Raul Costafreda per celebrar el centenari del naixement de la poeta i traductora catalana.

L’última activitat del novembre serà la tertúlia amb l’escriptor Víctor Alexandre sobre la novel·la “Els amants de la rambla del Celler. Aqueta sessió oberta del Club de Lectura Adult es portarà a terme el 26 de novembre a les 19 hores.

A més, la biblioteca segueix amb les activitats habituals per a persones inscrites. Per una banda, el Club de Lectura Fàcil, coordinat per Pilar Febas, celebrarà les seves trobades els dilluns 5, 12, 19 i 26 per llegir i comentar “El secret” de José Segovia (la versió en català de “La promesa”, premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil atorgat per l’editorial La Mar de Fàcil). És una història que gira al voltant d’una família, els secrets familiars, maltractaments i abusos que es treballarà en el marc de les Jornades dels Bons Tractes.

Per altra banda, continuen les sessions setmanals de Llegim + per a alumnes de 3r de primària que afavoreixen i acompanyen el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció. Els dimarts 6, 13, 20 i 27 els nens i nenes inscrits llegiran llibres en veu alta, per torns, i treballaran la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

El Club de Lectura Infantil, coordinat per Rosana Andreu, i el Club de Lectura Juvenil, coordinat per Eva Ferré, celebraran la seva trobada mensual el divendres 30 de novembre.  Els més petits comentaran el llibre “Les aventures d’en Nic” mentre que els més grans parlaran de “Mande a su hijo a Marte”.