El municipi manté els mateixos distintius de qualitat que els estius anteriors

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Medi Ambient i Serveis Generals Turisme

Cambrils ha tornat a aconseguir tres Banderes Blaves per les platges de Vilafortuny-Esquirol, Prat d’en Forès i el Cavet, a més de la del Club Nàutic. L’alcaldessa, Mercè Dalmau, i els regidors de Turisme i Serveis, Xavier Martí i Antonio Laguna, han hissat avui aquestes banderes atorgades per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que actua com a branca estatal de la internacional Foundation for Environmental Education (FEE). L’acte ha comptat amb la presència de membres de l’empresa de salvament i socorrisme Altesport, d’agents de la patrulla de costes Policia Local i de personal de neteja d’Ingesol.

L’alcaldessa ha explicat que el reconeixement a quatre platges de Cambrils demostra que s’ha fet una bona feina per garantir el bon estat de la sorra, una qualitat de l’aigua excel·lent (com han certificat els anàlisis de l’ACA) i l’alt nivell dels serveis que s’hi presten. En aquesta línia, Dalmau ha recordat que enguany s’ha ampliat  el servei de salvament i socorrisme i també la plantilla de la brigada de neteja manual, que complementa la neteja amb maquinària.

El regidor de Turisme, Xavi Martí, ha assegurat que l’Ajuntament està treballant en les platges de ponent per aconseguir una bandera blava més de cara a la propera temporada turística. De moment, ja s’hi ha instal·lat nova senyalització i s’ha adequat l’accessibilitat, seguint els requeriments del distintiu. L’últim pas serà la creació d’un nou centre de coordinació entre la Llosa i Horta de Santa Maria, que donarà servei a les dues platges, com la que hi ha entre Vilafortuny i l’Esquirol.

Acte de lliurament

El passat dia 20 de juny el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, van presidir l’acte de lliurament de Banderes Blaves que va tenir lloc a Sitges.  Aquest 2014 s’han premiat 89 platges de 40 municipis i 24 ports amb aquest distintiu de qualitat que reconeix la tasca feta en el foment i la consolidació del turisme.

La Foundation for Environmental Education

La FEE és, des de 1982, una organització internacional sense ànim de lucre, independents de grups polítics, religiosos o econòmics. Actualment agrupa 74 ONGs de 64 països de tot el món. Promou l’educació ambiental a cada país i uneixen esforços a nivell internacional en programes com les banderes blaves.

ADEAC és cofundadora de la FEE i és la responsable del desenvolupament dels seus programes a l’Estat Espanyol.

La Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des del 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme.

Podeu trobar més informació sobre els criteris per obtenir la Bandera Blava, la relació de platges i ports i el procés de selecció als webs http://www.adeac.es/bandera_azul i http://www.blueflag.org