La participació dels expositors i estands ha estat un 10% superior a la de l'any anterior

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

La 9a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada ha finalitzat amb un balanç molt positiu per part de l’organització i satisfacció entre els expositors. Es calcula que més de 15 mil persones han passejat per la Fira durant 4 dies i han gaudit de les més de 30 activitats que s’hi han realitzat, a més d’interessar-se per les novetats del sector.

Els millors productes del sector nàutic, activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions, el Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques, regata de RG65 o Concurs de Pesca Mar-Costa entre d’altres. La 9a Fira Marítima de la Costa Daurada ha donat molt de sí.

Des de divendres, l’activitat no s’ha aturat. Molta gent passejant, interessant-se per les embarcacions, els productes nàutics o les activitats. A l’aula del mar els tallers infantils, a fora, els inflables. Pel que fa a activitats, la zona d’extreme activities, la gran novetat d’aquest any, ha tingut gran afluència de gent, divertint-se amb el wake o la katapulta. Així com les activitats nàutiques, ja sigui vela, caiac, SUP o motos d’aigua.

Cal destacar la gran quantitat de gent que ha visitat la Fira i l’augment del 10% d’expositors i estands d’enguany, que n’han estat 52. Assegura que les sensacions són bones per part de les empreses nàutiques, sector que repunta lentament però amb pas ferm. Escudé confia en aquesta tendència, ja que la nàutica és un actiu fonamental a Cambrils, un dinamitzador econòmic i un sector que genera molts llocs de treball.

De fet durant la Fira ha quedat palès l’interès per la nàutica, a tots els nivells.

Dissabte al matí es va celebrar el Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques 2016, organitzat pel Club Nàutic Cambrils amb la Federació Catalana de Motonàutica. Aquesta ha estat la segona regata puntuable per al Campionat de Catalunya, d’un total de 7.

Un altre dels actes destacats del dia va ser la presentació de la 40a regata Los Roques-6è Trofeu Hermanos Guasch, que es celebrarà els dies 22 i 23 d’octubre. Va ser a les 12 del migdia a l’estand d’Hermanos Guasch. La regata va ser presentada per Joaquim Oliva, president del Club Nàutic Cambrils, acompanyat per Anna Corbella, la padrina de la regata, a més d’August Vallvé, vicepresident de la RANC; Josep Seguer, gerent de la Federació Catalana de Vela i Rodolf Guasch, gerent d’Hermanos Guasch, patrocinador del Campionat.

Salvament Marítim també hi ha estat a la Fira. Va ser dissabte fent una demostració de l’ús de basses, alhora que l’helicòpter es podia visitar fins que a dos quarts de vuit del vespre, quan es va fer   la demostració d’home a l’aigua a la platja del Regueral.

A les set de la tarda es va fer la xerrada “El mundo de la apnea”, organitzada per Glups Diving Center.

La pesca també té cabuda a la Fira, amb les empreses que ofereixen sortides o productes de pesca. A més, diumenge es va celebrar el 1r Concurs de Mar Costa celebrat pel Club Nàutic Cambrils. 12 pescadors de canya es preparaven ja abans de les 8 del matí a la platja del Regueral per iniciar el concurs. Van ser 5 hores de competició molt complicades, tant per la calor com per la pesca. Les captures es resistien. Finalment a la una del migdia es va donar el concurs per finalitzat i a les dues es va fer l’entrega de premis. Raul Moreno va ser el guanyador, tant del premi a la peça més gran com del major pes. El segon i tercer premi han quedat deserts. En el lliurament dels premis va estar present Jose Moya, president de l’Associació de Pesca de Canya de Cambrils.

La secció de pesca del Club Nàutic Cambrils agraeix el suport dels patrocinadors del concurs, que són Garrote, Trempat, Excavacions Cofran 95 i Bar Cheers.

D’altra banda diumenge al matí també es va celebrar una regata de RG65, embarcacions dirigides per ràdio control. Una competició que es va fer a les escales reials i que va tenir molts espectadors encuriosits. A les dues es van lliurar els premis. El guanyador ha estat Jaume Gispert, seguit per Iñaki Ruiz i Florés Fusté.

L’últim dia, dilluns, han estat protagonistes les diverses famílies que han fet vela adaptada, a través del conveni del Club amb la Fundació Cruyff.