La mostra de vi i gastronomia se celebrarà del 14 al 16 d’octubre amb la participació 21 cellers de totes les Denominacions d’Origen tarragonines. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 19 restaurants, 5 establiments de dolç i 3 productors cambrilencs.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Obra Pública Promoció Econòmica Turisme

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, han presentat avui la 7a edició de “Cambrils, entrada al País del Vi”. Del 14 al 16 d’octubre la mostra omplirà el Parc del Pescador de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. L’horari serà d’11 a 14h i de 18h a les 22h.

L’alcaldessa ha destacat que “el vi és un complement imprescindible a qualsevol taula” i ha manifestat que “la mostra vol posar en valor els productes de proximitat i reforçar la capitalitat gastronòmica de Cambrils”. Per la seva banda, la regidora de Turisme ha explicat que l’esdeveniment “és un bon aparador per donar a conèixer i per vendre els diferents productes, com ho demostra la quantitat de cellers inscrits aquest any”. Mercè Dalmau també ha parlat del pas endavant que suposen les casetes de fusta pels expositors, les actuacions musicals i els tallers familiars.

La fira, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel.lents vins que aportaran 21 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la província (sis cellers més que la darrera edició). Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 19 restaurants participants, 5 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils.

Els cellers

Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant,  D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Cellers Capafons Ossó (D.O Montsant); Vermuts Miró (D.O Tarragona); Pagos de Hibera-Catedral del Vi (D.O Terra Alta); Anguera Domènech (D.O Montsant); Coca i Fitó (D.O.Q Priorat, D.O Montsant i D.O Terra Alta), Adernats (D.O Tarragona i D.O Cava); La Bollidora (D.O Terra Alta); cinc cellers singulars de la D.O Tarragona que són Cellers Pedrola); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig, Estol Verd, Mas Bella i Molí de Rué i dues distribuïdores de la zona (MAB Alimentació  i Begudes i Moreno Exclusives)

Programa de la fira

El programa de la fira segueix el mateix model que en les darreres sis edicions: els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:

  • Tiquet nº 1.      Copa + bossa + 2 vins: 5 €
  • Tiquet nº 2.      Degustació 4 vins: 5 €
  • Tiquet nº 3.      Degustació  2 tapes elaborades restaurants: 5 €
  • Tiquet nº 4.      Tiquet infantil (suc/aigua+tapa): 3,50 €

 

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que organitzarem cada tarda de les 19h a les 20.30h de la mà dels sommeliers Clara Dalmau (D.O Catalunya) el divendres 14, dissabte 15 un sommelier de la D.O Tarragona que presentarà els vins singulars de la mostra i el Xavier Fortuny que presentarà la darrera tarda del diumenge 5 vins i caves de la resta dels  cellers que participen  a la mostra.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del  vi en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores, com elaborar unes postres fredes amb productes de proximitat, pintar i dissenyar una panyoleta o un taller de pintura d’hortalisses.

A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 16 a les 12h  que vindran acompanyats de les colles d’Altafulla i Montblanc.

Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’unes 8.000 persones a la mostra durant el cap de setmana del 14 al 16 d’octubre.  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

Novetats de la mostra

Enguany, la mostra dóna un salt qualitatiu i farà servir un model de casetes de fusta que farà més acollidora la mostra alhora que millorarà la comoditat i seguretat dels cellers i expositors.

Una altra novetat seran les actuacions musicals que oferirà la mostra cada vespre. El primer dia gaudirem dels alumnes de l’Escola Municipal de Música amb la Big Band. El dissabte tindrem a dos cambrilencs, el Roberto i el Dani “Son Dos” que ens amenitzaran la fira amb els seus boleros i per acabar, el diumenge tindrem al Punxadiscos Patu (Albert Recasens) que ens farà ballar  a tots els assistents amb la seva música.