L’esdeveniment compta amb més de 50.000 m² d'exposició d’automoció, maquinària agrícola, comerç i serveis, energies renovables i molt més. Una de les principals novetats és la primera Mostra d’Artesans Cervesers del territori, que tindrà lloc a la plaça del Setge durant els tres dies de fira. El nou espai Sarau Jove, autogestionat pels col·lectius joves, oferirà dues nits de música i demostracions al Parc del Pinaret.

  • Categoritzat com: Promoció Econòmica Joventut

La 65a Fira de Cambrils se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny amb més de 200 empreses expositores i un extens programa d’activitats per tots els públics. Seran tres dies molt intensos que arrencaran amb la inauguració oficial divendres a les 14 hores a la plaça del Setge i convertiran Cambrils en un gran aparador comercial a l’aire lliure. Aquest esdeveniment comercial i de creació d'oportunitats compta amb més de 50.000 m² d'exposició d’automoció i motocicletes, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis, energies renovables, salut i lleure, i molt més.

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat aquest matí tot el programa d’activitats del cap de setmana, juntament amb Daniel Ortiga, de la Unió de Botiguers; David Garcia, de Rústica Bufona, com a mestre cerveser; Sito Cano, de Cambrils pels Valents; Rafel Montané, de MG Motoesports, com a expositor; un representant de l’associació de firaires Greffic, i Dídac Muñoz, de la Colla Jove, com a representant de les entitats juvenils.

En la seva intervenció, l’alcalde de Cambrils ha parlat sobre les diferents vessants de la fira, de la part més comercial i de la més emocional, i ha anunciat que la inauguració anirà a càrrec del Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu.

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica ha destacat la capacitat de la Fira de Cambrils de mantenir-se i transformar-se durant 65 anys, sense perdre l’essència, i ha repassat els eixos d’aquesta edició: el reciclatge, la mobilitat sostenible, la inclusió i la dinamització social i local.

A continuació, la regidora de Joventut ha explicat que per primera vegada la fira tindrà un espai per a joves, que estarà gestionat per quatre col·lectius juvenils: Molla’ls, Colla Jove, Pròleg i l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

L’espai Sarau Jove serà una de les principals novetats i oferirà dues nits de música i demostracions al Parc del Pinaret del 31 de maig i l’1 de juny de 23 a 3 hores de la matinada. La música de divendres anirà a càrrec de Coco, PDFAGGOT i la de dissabte de Val'nlove, Dimuca i Wateque Sound's. A més, hi haurà exhibicions d'skateboard i scooter de l'entitat Cultívate. L'accés al parc es farà pel carrer Josep Serra i Dalmau i l'entrada serà gratuïta.

Una altra novetat destacada serà la Mostra d’Artesans Cervesers del territori, que se celebrarà a la plaça del Setge el divendres de 18 a 22 hores i el dissabte i el diumenge de 12 a 15 i de 17 a 23 hores. Durant els tres dies es podrà tastar la cervesa artesana tot fent un mos amb música ambient. A més, divendres 31 a les 20 h, es presentarà a la mateixa plaça el llibre “Història i Cuina de les cerveses catalanes” de David Bea i David Solé.

L’esdeveniment també comptarà amb el tradicional mercat d’artesania pels carrers del Barri Antic de la ciutat, una mostra d’oficis antics com fusters, ferrers, esparters, picapedrers o bufadors de vidre, entre d’altres.

Com cada any, l’espai de Firetes serà la diversió dels més petits i petites de casa. En aquesta edició, entre altres atraccions, s'estrena la nòria skyland de 33 metres d’alçada per a contemplar el terme com mai. A partir de dijous 30 de maig a les 17 hores s'obriran les portes amb la promoció 2x1 per aquella mateixa tarda.

Les Firetes comptaran amb horaris concrets per a les persones amb autisme i/o alteracions sensorials, i s’hi podrà pujar sense llums i so divendres de 17.30 a 18.30 h i dissabte i diumenge d'11 a 12 h i de 17.30 a 18.30 h.

Durant els tres dies, la Fira disposarà del servei gratuït especial de bus urbà; la línia urbana dels barris de ponent i llevant a la Fira i viceversa, de 10:30 a 14 h i de 16:30 a 0:00 h. El servei oferirà un autobús cada mitja hora a la Fira i cada hora als barris. A més, fins a exhaurir existències, dissabte i diumenge, si es ve amb bus urbà a la Fira s’obtindrà un tiquet per a les atraccions de les Firetes.

També hi haurà el servei del trenet turístic, que connectarà cada 60 minuts des de la parada del Patronat de Turisme fins a la parada del Passeig Albert i viceversa. El preu del trajecte serà d’1 €.

Finalment, tant divendres com dissabte i diumenge, es podrà gaudir de les cercaviles, actuacions, espectacles i tallers per a tots els públics. Ja es poden consultar els horaris a la pàgina web www.firacambrils.com o, durant la fira, al programa de mà que enguany s’edita amb paper de llavors d’espígol i de menta per a poder-lo posteriorment plantar a casa i donar-li una segona vida.