Els propers dies 11-13 d’octubre es durà a terme al Parc del Pescador la 4ª mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”. Aquest, és un esdeveniment organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el recolzament de la Cambra de Comerç de Reus, que pretén potenciar el vi i les D.O de la província de Tarragona, com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. Els restaurants cambrilencs saben com ningú, que un bon vi realça l’àpat més exquisit, per això els d’aquestes terres tarragonines ocupen un lloc privilegiat en els cellers dels seus negocis.

  • Categoritzat com: Turisme

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’exquisits vins que aportaran els 12 cellers de les diferents D.O de la província que enguany han volgut ser-hi presents, les tapes i degustacions gastronòmiques dels 29 restaurants participants i per primer cop una representació de 6 establiments cambrilencs ( entre pastissers, gelaters i artesans creatius)  que oferiran als visitants més llaminers les degustacions més dolces.

Enguany, degut a que la verema s’ha retrasat gairebé tres setmanes, només s’ha pogut igualar  el nombre de cellers de l’any passat, tot i que per a l’organització és una xifra molt adient al tipus de mostra que es fa a Cambrils i equilibrada amb els estands de gastronomia que recordem només participen empresaris d’hosteleria del municipi.

Si l’any passat van participar 29 restaurants i 2 expositors, enguany tenim a banda dels 29 restaurants i dels 6 establiments de dolç, 4 empreses cambrilenques que exposaran els seus productes durant la mostra (Cooperativa Agrícola de Cambrils, Daniel Salinas, Tarambana i Precuinats del Mar Cambrils S.L) i que també oferiran degustacions gastronòmiques als assistents.

Per tant en aquesta edició tenim un increment de representació gastronòmica cambrilenca, i, tot i que l’objectiu de la mostra no és créixer en volum sí que anirà bé tindre més varietat per oferir als assistents de la fira i per promocionar els productors cambrilencs.

Preveiem que puguin passar per la mostra el cap de setmana del 11 al 13 d’octubre entre 3.500 i 4.000 persones (tenint en comptes les altres dues edicions) i que es serveixin al voltant dels 8.000 tastos de vi i unes 5.500 degustacions gastronòmiques.

Pel que fa a la programació, la mostra romandrà oberta el divendres 11 de 17h a 21h i el dissabte 12 i diumenge 13 de les 11h a les 14h i de les 17h a les 21h. Durant aquests tres dies els assistents podran gaudir del mateix format que en les altres tres edicions i també tindrem de la ma de l’Associació Catalana de Sommeliers les cates guiades on cada dia es podran degustar 5 vins dels diferents cellers participants. El  divendres farà la cata Ruth Troyano  (Periodista i bloggera) el dissabte l’Anna Casabona, de càtering i botiga El Rebost, i el diumenge tindrem a la mostra a  Marta Martorell del Celler i botiga La Boella.

Altres novetats de la mostra

Enguany oferim a la canalla un taller de cuina format per una gran i atractiva estructura en forma de cuina on els nens i nenes poden descobrir i desenvolupar les seves arts culinàries elaborant menjars tan variats com pastissos de llaminadures,  piruletes de xocolata o mini croissant dolços i salats.

Tindrem també un conjunt de 12 jocs tradicionals fets en fusta i de dimensions gegants per a tots els gustos i per a totes les edats, com el quatre en ratlla, el memori, joc de l’oca, joc de pesca i altres jocs per desenvolupar l’enginy, la memòria i l’habilitat.

La Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils oferirà enguany una cata guiada d’olis el dissabte a les 12h a l’escenari del Parc del Pescador amb entrada gratuïta per tothom que hagi comprat qualsevol dels tiquets de degustació de la mostra i en el mateix espai, el diumenge a les 12 h,  tindrem una demostració de com fer uns bons fideus rossos de la mà de Salvador Pujals i Huguet de l’empresa Precuinats del Mar Cambrils S.L.

Per últim, el diumenge a les 12h tindrem a l’escenari del Parc del Pescador a un ex-pescador, el Sr. Salvador Pujals que ens oferirà una demostració als assistents de la fira, de com es fan uns bons  fideus rossos.