La trobada se celebrarà aquest dissabte 5 de maig al Centre Cívic les Basses de 10 a 14 hores. Està oberta a totes les persones interessades per millorar la rendició de comptes i la transparència de les entitats.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Una desena d’ONGD de Cambrils es reuniran aquest dissabte 5 de maig  en  la 2a Jornada d’Avaluació de Projectes de Cooperació i Solidaritat de Cambrils. Enguany  s’ha obert aquest espai a totes les persones que hi estiguin interessades per millorar la rendició de comptes i la transparència de les entitats i els projectes de cooperació internacional.

La jornada, que es portarà a terme de 10 a 14 hores al Centre Cívic les Basses, comptarà amb la intervenció de Victòria Planas, responsable de l’àrea d’emergència, crisi refugiats i unitat d’avaluació del fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Les ONGD participants són Mans Unides, Enginyers sense Fronteres, Fundació el Sueño de la Campana, Ixmucané, Comitè Oscar Romero, Unió Latinoamericana, Agermanament sense Fronteres, Hammada, URV Solidària i Progres for Africa.

Aquesta actuació forma part de les accions previstes en el Pla Local de Cooperació Cambrils 2015-2019. L’any passat es va celebrar la 1a Jornada, que va determinar els cinc obstacles que dificulten l’èxit dels  projectes de cooperació i les cinc previsions que el faciliten.

Enguany la trobada farà un pas més en determinar tant els condicionants propis de l’entitat a nivell organitzatiu com elements de l’entorn que dificulten l’assoliment dels objectius. Amb aquest objectiu, les ONGD compartiran els seus projectes amb presentacions dividides en tres parts. En primer lloc la informativa i expositiva i en segon lloc la deliberació conjunta i plural per identificar propostes de millora.

En aquest sentit, la regidoria de Cooperació, Ana López, ha afirmat que la maduresa del Consell, que és el promotor de les accions d el Pla Local,  permet tenir espais de confiança i deliberació per anar més enllà  de l’atorgament  de la convocatòria de subvencions i esdevenir un agent de reflexió i conscienciació social.

Per la seva banda, Fernando Bermejo, membre del Consell de Cooperació,  ha explicat que es posa més èmfasi en compartir les dificultats, en posar en comú els problemes, perquè es com veritablement s’aprèn a millorar a través de l’experiència,  també de les altres ONGD.