La guitarrista francesa Laura Cox i les formacions Vargas Blues Band, Big Yuyu, Flamingo Tours i Brighton 64 configuren el potent cartell d’aquest esdeveniment a l’aire lliure i gratuït que tindrà lloc al Parc del Pescador els dies 28 i 29 de maig. Completen el cartell de la Mostra els grups Bratia, Guttercats, The Manouches, The Prototype Organ Jazz Trio, Xavi Torres Trio, Irene Reig Quintet i Néstor Giménez Pocket Orchestra (entrades i abonaments a la venda a www.entradium.com). El festival recaptarà diners a favor de la Fundació Miquel Valls pels malalts i famílies afectades per l’ELA amb una part de la recaptació de les entrades i també el sorteig d’un quadre original de l’artista de Mont-roig del Camp, Marcel Aragonès.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La 14a Mostra Cambrils Jazz&Blues Heineken 2022 que tindrà lloc del 2 d’abril al 29 de maig, torna aquesta primavera carregada de novetats i amb la intenció de recuperar la normalitat prepandèmica i la presencialitat en tots els concerts. Després de 2 anys sense la celebració del Jazz al Parc & Fideujazz al Parc del Pescador, aquest esdeveniment gratuït i a l’aire lliure torna els dies 28 i 29 de maig mantenint el seu caràcter lúdic i festiu i amb l’objectiu de presentar al gran públic algunes de les millors formacions de l’Estat i també internacionals.

La Mostra s’ha presentat oficialment aquest matí a la Cripta de l’Ermita de Cambrils, espai que acollirà diversos concerts, amb la presència de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el director artístic de la Mostra, Isaac Albesa; el grup de The Manouches, Georgy Olshanetsky; l’artista Marcel Aragonès i també Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls, que ha agraït la col·laboració de Cambrils la mar de jazz en la recerca de finançament per la seva entitat.

Jazz al Parc  & Fideujazz

Enguany, l’organització del festival, l’associació Cambrils la mar de jazz, ha programat 5 grups de blues, rock, power pop i també la Big Band de l’Escola Municipal de Música com a convidada especial. Així, la tarda nit del dissabte 28 de maig es podrà escoltar a partir de les 19 h el nou disc del grup mallorquí de blues Big Yuyu, conjunt liderat pel guitarrista i cantant cambrilenc Jordi Álvarez; per continuar amb Britghton 64 com a convidats especials, en un concert que forma part de la gira del 40è aniversari de la banda dels germans Gil amb el seu power pop, i com a cap de cartell de  la primera nit: la guitarrista i cantant francesa Laura Cox liderant el seu contundent grup de power blues que arriba per primer cop a Cambrils després de diversos intents per presentar les cançons del seus discos Burning Bright (2019) i Hard Blues Shot (2017). Laura Cox es va fer famosa pels seus videos a youtube intepretant de ben jove temes clàssics del rock i el blues i, avui en dia, la comparen amb Suzi Quatro, The Runaways o Joan Jett.

El dia 29 de maig, el Jazz al Parc&Fideujazz, que enguany compta amb el patrocini especial de Heineken Silver, començarà a les 18h amb la Big Band de l’Escola de Música de Cambrils, i continuarà amb el nou disc del grup barceloní Flamingo Tours, potent banda  de blues i rock liderada per la carismàtica Míriam Swamson que oferirà sobre l’escenari les composicions del seu nou disc Wild beasts from the South. La jornada acabarà amb l’històric guitarrista Javier Vargas, liderant la Vargas Blues Band, un grup també amb més de  tres dècades de trajectòria i que arriba de nou a les comarques de Tarragona amb un nou disc: Back in Memphis, enregistrat als Estats Units. El Jazz al Parc & FideuJazz comptarà com sempre amb servei de bar i també menjar amb els tradicionals fideus rossos a l’estil de Cambrils elaborats al mateix Parc del Pescador per un cuiner cambrilenc.

Festival Solidari #fesungestperlela

Cambrils la mar de jazz ha  volgut convertir la 14a Mostra Cambris Jazz & Blues - Heineken 2022 en un esdeveniment solidari a favor dels malalts afectats per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i  les seves famílies. Per aquest motiu, recaptarà 1 euro de cada entrada per la Fundació Miquel Valls (www.fundaciomiquelvalls.org).

També  es farà un sorteig d’un quadre original i emmarcat de l’artista de Mont-roig del Camp Marcel Aragonès (www.marcelaragones.com). Aquest  quadre amb unes mides de 80x50 amb motius musicals, molt de color i molt festiu, ha servit enguany per il·lustrar el cartell de la Mostra de Jazz i Blues que, d’aquesta  manera, s’ha volgut sumar a la campanya Fes un gest per l’ELA (#fesugestperlela). Es podrà participar al sorteig comprant butlletes al preu de 5 euros que es podran adquirir a tots els concerts al Teatre del Casal i a la Cripta de l’Ermita i també al mateix Jazz al Parc els dies 28 i 29 de maig.

El sorteig tindrà lloc abans de la darrera actuació de Vargas Blues Band el dia 29 de maig. Si algú vol col·laborar amb la campanya a través d’una fila zero també podrà fer una donació per la Fundació Miquel Valls al número de CC ES31-0182-0814-32-0201783220 indicant el concepte donació ELA.

La resta del programa de la 14a Mostra Cambris Jazz & Blues - Heineken 2022

La programació es completa amb els concerts de Bratia (2 d’abril, 20h. Teatre del Casal), la formació liderada per Ivan Kovacevic que arribarà per primer cop a les comarques de Tarragona amb aquest nou projecte de música balcànica i jazz manouche; Néstor Giménez Pocket Orchestra (10 d’abril, 19.30h. Cripta de l’Ermita), nova formació liderada pel pianista i compositor reusenc Néstor Giménez, que també arriba per primer cop a les nostres comarques; The Prototype Organ Jazz Trio (30 d’abril, 20h. Teatre del Casal), formació valenciana reforçada amb la cantant i flautista Maria Gil per homenatjar el mític organista Lou Bennet, molt recordat pels aficionats del jazz a les nostres comarques i que també suposarà estrena absoluta a casa nostra, i Irene Reig Quintet (7 de maig, 20h. Teatre del Casal), la  saxofonista barcelonina, una de les promeses ja convertides en realitat del jazz català amb el seu quintet de gala.

Per últim, la Mostra de Jazz de Cambrils ha pogut comptar amb el pianista tarragoní Xavi Torres (8 de maig, 19.30h Cripta de l’Ermita) i el seu trio oficial,  segurament ara mateix el músic de jazz més internacional de les nostres comarques i que resideix a Amsterdam des d’on gira habitualment per tot Europa. La presència de Xavi Torres també tanca el cercle, ja que fins ara mai havia pogut venir a tocar a la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils per coincidència amb altres gires.

Les entrades anticipades soltes per aquests cinc concerts estan a la venda a la plataforma www.entradium.com a 10 euros. L’organització també ha preparat un abonament de 40 euros que dona accés a les cinc actuacions de pagament i que es pot adquirir de forma anticipada a https://entradium.com/ca/events/abonaments-mostra-de-jazz-i-blues-cambrils-2022

Dia Internacional del Jazz

Cambrils la mar de jazz vol celebrar en aquesta edició el Dia Internacional del Jazz, un projecte de la UNESCO, que es commemora a més de 100 països de tot el món el dia 30 d’abril. A Cambrils, aquesta efemèride se celebrarà el dia 1 de maig amb un concert vermut a la terrassa del local d’oci Scarlett (Passeig la Salle 32, a tocar de la platja d’Horta de Santa Maria) amb l’actuació del grup reusenc The Manouches, que estrenarà el seu nou disc en un concert amb taquilla professional inversa.

D’altra banda, el festival també acollirà el dissabte 2 d’abril a les 23h al pub La Boheme un concert del grup francès Guttercats, que s’integra en la gira per Portugal, Espanya i França que està oferint aquesta formació de blues i rock. Les entrades anticipades per aquesta actuació estan a la venda al preu de sis euros a https://entradium.com/ca/events/guttercats-a-la-boheme.

La Mostra de Jazz i Blues de Cambrils l’organitza des de l’any 2010 Cambrils la mar de jazz, amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el patrocinador princial Heineken Silver i també la col·laboració de Comaigua i les empreses locals El Piset i Scarlett.

PROGRAMACIÓ

MOSTRA CAMBRILS JAZZ & BLUES HEINEKEN 2022

 

 

Bratia

Dissabte 2 abril

20h

Teatre del Casal

www.entradium.com

Guttercats

Dissabte 2 abril

23h

La Boheme

www.entradium.com

Nestor Giménez PO

Diumenge 10 abril

19.30h

Cripta de l'Ermita

www.entradium.com

The Prototype Trio

Dissabte 30 abril

20h

Teatre del Casal

www.entradium.com

The Manouches

Diumenge 1 maig

13h

Scarlett

Gratuït

Irene Reig Quintet

Dissabte 7 maig

20h

Teatre del Casal

www.entradium.com

Xavi Torres Trio

Diumenge 8 maig

19.30h

Cripta de l'Ermita

www.entradium.com

Big Yuyu

Dissabte 28 maig

19h

Parc del Pescador

Gratuït

Brightonn 64

Dissabte 28 maig

21h

Parc del Pescador

Gratuït

Laura Cox

Dissabte 28 maig

22.30

Parc del Pescador

Gratuït

Big Band EMMC

Diumenge 29 maig

18h

Parc del Pescador

Gratuït

Flamingo Tours

Diumenge 29 maig

18.30h

Parc del Pescador

Gratuït

Vargas Blues Band

Diumenge 29 maig

20h

Parc del Pescador

Gratuït

Més informació: www.jazzcambrils.cat