La sostenibilitat, el reciclatge i la cura del medi ambient seran el fil conductor de l’edició d’enguany. L’organització espera superar els 15.000 visitants de la passada edició. El secretari d’Infraestructures i Territori de la Generalitat, Isidre Gavín, serà l’encarregat d’inaugurar l’edició el divendres 3 de maig a les 17 hores.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Turisme

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú; l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; la gerent del CNCB, Jordina Gallinat i la directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, han presentat aquest dilluns al migdia els detalls de la 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada que comença aquest divendres.

Els propers 3, 4 i 5 de maig el Club Nàutic Cambrils celebrarà una nova edició de la Fira Marítima Costa Daurada que aquest any arriba a la dotzena edició. La fira del sector marítim per excel·lència de la demarcació de Tarragona torna un any més plena de novetats i amb la voluntat de seguir creixent i consolidant-se com un referent en el món de la nàutica, les activitats esportives lúdiques i familiars.

Durant tres dies, Cambrils es converteix en l’aparador de les empreses nàutiques i de la indústria auxiliar, representades en l’última edició per més de mig centenar d’expositors amb un ampli ventall d’activitats nàutiques que permetran als amants del mar provar les últimes novetats i productes del sector.

Seguint el fil conductor de l’edició d’enguany, les escoles cambrilenques han treballat en grups la construcció d’un petit vaixell amb material reciclat amb la finalitat de conscienciar als més petits de la casa. Tot aquest material estarà exposat durant els dies de la fira a l’estand del CNCB. Així mateix, alguns alumnes de cinquè i sisè de primària han conegut de primera mà el món del submarinisme i la importància de la cura i el respecte pel fons marí amb les activitats aquàtiques.

El programa d’activitats compta amb una àmplia varietat de propostes per a tots els públics: des de conèixer i provar les últimes novetats del sector de l’oci nàutic així com una varietat de xerrades, col·loquis entorn el món de la nàutica, el mar i amb el teló de fons de la sostenibilitat, el reciclatge i la cura del medi ambient. La majoria de les xerrades per al públic professional es concentrarà dissabte al matí. Cal destacar la participació, un any més, del secretari general de ANEN, Carlos Sanlorenzo, o la que realitzarà Mario Vizcarro, secretari de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors amb l’objectiu de conscienciar sobre els reptes de futur que tenim damunt de la taula en matèria de sostenibilitat.

D’altra banda, en l’àmbit esportiu destaca la presentació del projecte de vela accessible amb la Fundació Johan Cruyff i l’Obra Social La Caixa o el Campionat de Catalunya de Motos d’Aigua.

Entre les novetats de l’edició d’enguany i per primera vegada, s’ha creat el Menú Especial de la Fira, a càrrec del xef Xavier Fernàndez –responsable del restaurant del CNCB- amb la finalitat d’oferir també una proposta culinària especial per aquests dies formada per sis plats i amb la cuina marinera i el producte de proximitat i fresc com a eix central.

La inauguració oficial de la fira es farà el divendres dia 3 a la tarda a les 17h davant de l’Edifici Social del CNCB. L’autoritat convidada d’enguany és el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

Un cop fets els parlaments, les autoritats així com la resta de regidors del consistori recorreran els diferents espais de la fira i saludaran als expositors.

L’objectiu de l’organització és superar els 15.000 visitants de les últimes edicions.