Es preveu una assistència d’unes 15.000 persones a aquest esdeveniment que se celebrarà del 17 al 20 de maig

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Turisme

El proper 17 de maig arrencarà una nova edició de la FIRA MARÍTIMA de la COSTA DAURADA, que s’allargarà fins diumenge 20 de maig.  L’esdeveniment, organitzat pel Cub Nàutic de Cambrils per delegació de l’Ajuntament de Cambrils, arriba aquest any a l’onzena edició com una trobada del sector marítim ja consolidada i sent ja un referent de la nàutica a Catalunya.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; les regidores de Promoció Econòmica i Turisme, Ana López i Mercè Dalmau; el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, i la gerent, Jordina Gallinat, han presentat avui el programa d’activitats.

L’alcaldessa  de Cambrils, Camí Mendoza ha afirmat que, a més de promocionar un sector estratègic i diferencial de Cambrils, la fira és una oportunitat per obrir les portes del mar a tothom i popularitzar les activitats nàutiques. A continuació, la regidora de Promoció Econòmica ha destacat la suma d’esforços per reforçar el posicionament de Cambrils i convertir la fira en un referent tant pel públic final com per la indústria nàutica.

Per la seva banda, la regidora de Turisme ha assegurat que la fira és un producte turístic amb un gran potencial i ha explicat que enguany un grup  d’instagramers participarà en una jornada Instawalk i mostrarà la seva visió de Cambrils des del mar en una exposició fotogràfica dins la mateixa Fira Marítima.

El president del Club Nàutic de Cambrils ha explicat que "la Fira Marítima vol apropar el món de la nàutica a tothom” i per això el Club Nàutic “organitza moltes activitats i de diferents àmbits, des de les més específiques per a aquelles persones que disposen d'una embarcació a activitats d'iniciació i experimentació perquè, des dels més petits als més grans, puguin descobrir una nova passió o un nou hobbie relacionat amb el mar".

Finalment, la gerent del Club Nàutic ha anunciat algunes novetats com un concurs de dibuix per les escoles, la incorporació dels patinets elèctrics o la xerrada de dos regatistes que compartiran les seves experiències.

L’any passat van passar més de 15.000 visitants per la Fira, un espai de 18.000 metres quadrats en ple Passeig Marítim de Cambrils. En aquesta edició es preveu que l’afluència de gent s’iguali o fins i tot es pugui superar.

Activitats per a tota la família

El programa d’aquesta edició compta amb més de 30 activitats que se celebraran al llarg dels  4 dies que durarà la Fira amb la presència d'un ampli ventall d’expositors i activitats. Entre elles destaquen especialment les activitats nàutiques, que sempre són un reclam per a públic de totes les edats. En són un exemple els tradicionals batejos de submarinisme, de rem o creuers, les sortides amb motos aquàtiques, els creuers turístics o sortides en catamarà. En aquesta edició els assistents també podran gaudir d’una de les futures novetats a les nostres platges, els hidropedals elèctrics, una nova modalitat de patinets de mar.

La FIRA MARÍTIMA de la COSTA DAURADA vol destacar la participació de tots els segments del sector, comptant amb espais diferenciats en els quals el visitant podrà trobar des de compra venda d’embarcacions a empreses de xàrter, manteniment d’embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d’accessoris, roba nàutica, pesca, acadèmia nàutica, activitats i esports nàutics i fins i tot gastronomia.

En aquesta edició també destaca la xerrada que oferiran els regatistes del Club Nàutic de Cambrils, Guillermo Cañardo i Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangere que els va portar a finals de l’any passat a creuar l’Atlàntic en solitari. Serà el dia 19 a les 17.15 h al saló social del Club Nàutic Cambrils. Destaca també l’exposició IGERS que també es podrà veure durant els dies de la Fira al mateix espai. Es tracta d’una exposició amb fotografies que els instagramers de Cambrils faran del Club i al municipi, des del mar, durant la jornada Instawalk que se celebrarà el 13 de maig. Una activitat organitzada pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració dels instagramers de Cambrils.

Tota la informació de la FIRA MARÍTIMA de la COSTA DAURADA i les seves activitats es podran consultar a la pàgina web de la Fira http://www.firamaritimacostadaurada.cat i a les seves xarxes socials.