La cabina és més accessible, ecològica i propera al públic.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

L'ONCE ha presentat aquest matí al carrer Aragó, 28, de Cambrils, el seu model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. Ja n’hi ha a Tarragona, a Lleida i a algunes ciutats de la província de Barcelona. La idea és que es vagin implantant progressivament.

L’acte ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borras; la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin; el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí; la directora de l’agència de l’ONCE a Reus, Arantxa Vallespí, i el venedor dels productes de joc responsable de l’Organització, Josep Rovira.

L’ONCE vol destacar la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de Cambrils per fer possible la integració i posada en marxa d’aquest nou model de quiosc a la ciutat.

Amb el nous quioscs, una de les icones dels carrers i places de Catalunya, l'ONCE canvia la imatge d'aquesta porta d'accés a un món d'inclusió social, que millora les condicions laborals dels agents venedors de l’ONCE i que també renova la imatge de la ciutat.

El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre,  és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d'una rampa fixa d'accés a l'interior del quiosc, a més que totes les zones d'exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s'inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.

Cambrils pertany administrativament a l’agència de l’ONCE a Reus, que presta serveis personalitzats a 443 afiliats i afiliades i compta amb una xarxa de 78 agents venedors dels productes de joc de l’Organització, tots persones amb discapacitat.