Les protagonistes van ser dues sòcies de l’Associació de Persones Sordes de Cambrils. La filmació es va realitzar a les instal·lacions del Casal Municipal de Cambrils. El Projecte de Corpus de l’Institut d’Estudis Catalans pretén captar les diferències geogràfiques, de registre i generacionals.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’equip del Projecte de Corpus de llengua de signes catalana va enregistrar divendres, 25 d’octubre, a dues persones sòcies de l’Associació de Persones Sordes de Cambrils amb l’objectiu de recollir dades de la llengua de signes utilitzada a la nostra zona. La gravació es va realitzar al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils, seu de l’entitat cambrilenca, que compta amb el suport del departament de Benestar de l’Ajuntament de Cambrils.

El Corpus és un projecte dut a terme per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que es va iniciar a finals del 2012 i que pretén recollir dades sobre l’ús de la llengua de signes arreu de Catalunya, com a representació de les seves varietats geogràfiques, de registre i generacionals, i captar així les diferències que puguin haver-hi entre sexes i grups d’edat. A través d’un mapa interactiu que estarà disponible a internet a partir de l’any 2020 es podrà visualitzar la riquesa de varietats de la llegua de signes catalana.

Des de l’Institut d’Estudis Catalans volen agrair la col·laboració de les associacions de persones sordes i molt especialment la dels informants natius de les diferents associacions d’arreu del territori de Catalunya que hi han participat, sense els quals aquest projecte no seria possible.