L’acte forma part del programa de les Jornades contra les violències masclistes que se celebren al municipi fins el proper 10 de desembre

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat

Demà dimecres l’Hospital Lleuger de Cambrils ha organitzat la xerrada “Retrat de la violència de gènere a Cambrils” per part de la Dra. Bordell, on a partir de les dades estadístiques dels casos atesos per violència masclista des de l’Hospital Lleuger s’explicarà el protocol que s’aplica en l’abordatge i seguiment dels mateixos i es reflexionarà al voltant d’aquesta greu problemàtica social. La xerrada, d’accés lliure i d’una hora de durada, s’iniciarà a les 11 hores a l’Aula d’Educació Sanitària del mateix hospital.

Aquesta activitat forma part del programa de les Jornades contra les violències masclistes organitzades per l’Ajuntament de Cambrils conjuntament amb el Consell de Dones, que s’allargaran fins el proper 10 de desembre. L’objectiu de les jornades és implicar i sensibilitzar a la ciutadania en contra de les violències masclistes.

Acte central

L’acte central de les jornades es durà a terme el dia 25 de novembre, amb la concentració ciutadana i lectura del manifest contra les violències masclistes que encara pateixen moltes dones. L’acte vol donar suport a totes les dones que pateixen aquesta greu problemàtica i mostrar el rebuig absolut a qualsevol forma de violència. L’acte de la lectura serà a les 11:30 hores a l’Ajuntament de Cambrils i en ell es posarà l’èmfasi en la responsabilitat individual i col·lectiva dels homes com agents imprescindibles per eradicar la violència masclista. Amb posterioritat a la lectura del manifest i sota el lema: “Estimar És Respectar” tindrà lloc l’actuació musical de la cantant cambrilenca Bali Cejas que interpretarà dos temes musicals vinculats amb la violència masclista.

Les jornades a la xarxa

Aquesta edició de les jornades tindrà una gran presència a la xarxa amb diferents iniciatives, entre les quals destaquen tres exposicions virtuals. La primera es titula “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”. La mostra de l’Institut Català de les Dones proposa una revisió d’alguns dels mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista. La segona exposició, impulsada per l’Associació de Dones Clara Campoamor, és Digues la teva en contra de la violència masclista!. És una mostra activa de cartells  amb un missatge contundent, en contra de la violència masclista efectuats i retroalimentats per internautes a través de la web “strip generator”.

La tercera exposició, impulsada per Instagram Cambrils, és STOP VG . Aquesta exposició és el resultat de la recopilació de les diferents fotografies presentades en les campanyes 2013, on es varen presentar 37 fotografies, i les 66 presentades l’any anterior sent la portada de les jornades 2015 la fotografia seleccionada  l’any passat, de l’autor David Schlemer.

Les jornades arriben novament a Instragram a través de #EstimarÉsRespectar dels #Igerscambrils, donada la bona resposta de les edicions anteriors. La campanya anima a usuaris/es d’aquesta xarxa a implicar-se contra la violència de gènere etiquetant les seves fotografies amb aquests dos hastags des del reforç als pilars  de l’amor saludables que ha de tenir tota relació de parella: el respecte, la llibertat, la igualtat i la confiança mútua. La imatge escollida serà utilitzada com a portada de la campanya de les jornades del 2016 i el recull de fotografies permetrà retroalimentar i fer gran aquesta exposició virtual.

Joventut

El Departament de Joventut impulsarà a través de la seva web i les xarxes socials  la participació del  jovent en les activitats programades i en concret als dos tallers de Còmic contra el masclisme: “Boom al masclisme” on s’analitzaran, replantejaran i crearan noves formes de representacions que fomentin la igualtat de gènere i el de “Dibuixem la igualtat” on es farà guionatge i dibuix de còmic des de la igualtat.

Tallers

També tindrà lloc un taller d’autodefensa adreçat a noies/dones a partir de 16 anys, impartit pel Club escola de Judo Dojo Cambrils, on s’ aprendran les habilitats bàsiques per a la defensa personal, des de l’actitud mental i postural, l’anàlisi de l’entorn per a la prevenció de possibles agressions així com tècniques per l’afrontament de les mateixes i per últim un Taller teòric-pràctic de reflexoteràpia per tal de donar a conèixer i posar en pràctica els beneficis d’aquesta tècnica respecte al nostre benestar psico-físic.

Aquest taller està organitzat per l’Associació Cultural de Dones l’Alba i serà impartit per l’ Empar Xancó, professora de ioga i de teràpies naturals.