L’exposició mostra, a la Torre del Port, retrats de gran format de la generació de pescadors cambrilencs més experimentats

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Aquest dissabte 2 de maig, a les 12 h a la Torre del Port de Cambrils, s’inaugura l’exposició fotogràfica SAL A L’ADN, del fotògraf Sergi Margalef, fruit d’un projecte artístic auto produït, inspirat amb els pescadors de Cambrils. Amb l’objectiu de deixar constància i no oblidar l’origen mariner d’una part dels actuals cambrilencs amb qui es vincula Sergi Margalef, es mostren 22 fotografies en color de la generació de pescadors nascuts abans de l’inici de la construcció del Port de Cambrils al 1933. Uns retrats que aconsegueixen transmetre la duresa d’aquest ofici fonamentat amb una relació intensa entre l’home i la mar i que impacten directament a l’espectador.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, ha comptat amb la col·laboració de l’entitat Arjau Vela Llatina de Cambrils, la Diputació de Tarragona i diverses empreses privades. Serà una de les exposicions de referència de l’extens programa d’actes de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya - III Festa de la Mar dins de la Fira Marítima de la Costa Daurada que se celebra enguany del 14 al 17 de maig. A més, SAL A L’ADN s’obre amb la voluntat d’esdevenir itinerant gràcies a la complicitat de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.

Sempre amb l’entrada lliure fins el 7 de juny, l’horari de visita habitual serà dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h i diumenge d’11h a 14h. La setmana de l’11 al 17 de maig, en motiu de la Fira Marítima s’ampliaran els horaris i s’obrirà de dimarts a dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h i diumenge d’11h a 14h.

El fotògraf de la senzillesa humana

Sergi Margalef, nascut a Tarragona l’any 1975, ha fet carrera en el món de la fotografia en l’àmbit editorial i de la publicitat, a nivell nacional i internacional. Té un talent especial pel retrat editorial, com demostra les fotografies que ha fet de  personalitats de les arts, la música, el cinema, els esports, que han estat portada i han il·lustrat continguts de diverses publicacions de referència, com El País, Rolling Stone, Esquire, GQ, La Vanguardia, Elle, Woman, Ojo de Pez o Glamour.

Paral·lelament al seu treball editorial, Margalef ha desenvolupat una línia més personal a la que fa servir els coneixements i tècniques apreses a la publicitat, per crear emotives imatges, paisatges o retrats, amb una impecable composició i tractament del color.

Entre els seus projectes personals s’ha de destacar Good Times India i Good Times Almenar, els dos materialitzats en forma de llibres, així com la participació al Festival Internacional de fotografia Paray em Foco, a Brazil, amb el seu treball Chaitén entre Cenizas, realitzat a Xile després de l’erupció́ del volcà. També ha estat guanyador del Sol de Plata al Festival Internacional Iberoamericano de publicitat amb el treball 21 días con Guille.