La mostra del fotògraf gallec Carliños Mco s’inaugurarà demà dissabte a les 12 hores. S’inicia una nova etapa que permetrà al Museu d’Història obrir aquest edifici històric tots els mesos de l’any.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El fotògraf gallec Carlos Manuel Otero Suárez (Vigo, 1969) inaugurarà dissabte 1 d’abril, a les 12 hores, l’exposició  Nordés. Anomenat artísticament Carliños Mco, l’artista presenta a Cambrils una quarantena d’imatges de Galícia i de Cambrils protagonitzades pels ports, la mar, la costa, els barris pescadors, les embarcacions i, sobretot, el paisatge. La proposta artística va ser plantejada al Museu d’Història de Cambrils per Marta Oros, editora de la publicació periòdica local Le nouveau fanzine.

A Galícia el Nordés és un vent que ens arriba del nord-est i porta el sol i, amb el sol, la llum. La llum és vida i per a un fotògraf ho és tot. Per a Carliños Mco és el referent principal de les seves composicions. La fredor, la calidesa, la proximitat, la distància infinita del mar, tot ve reflectit per la llum. Carliños Mco, va començar a introduir-se en el món de la fotografia l’any 1989, i a partir de l’any 2005 tots els treballs els fa emprant mitjans digitals. La temàtica de les seves fotografies és molt diversa (retrat, paisatge, macrofotografia, astrofotografia) i ha participat a diferents exposicions, entre les quals s’hi compta Entre tres, Conversas, Instantes i Nordés.

Nova etapa a la Torre

L’exposició organitzada pel Museu d’Història de Cambrils marca l’inici d’una nova etapa que permetrà obrir la Torre del Port en horaris de cap de setmana i festius amb accés lliure durant aquesta primavera.

L’ampliació del període expositiu, que suposarà disposar d’un nou atractiu de turisme cultural, s’ha pogut realitzar gràcies a la provisió per part de l’Ajuntament de Cambrils al pressupost d’enguany del Museu d’una persona per atendre les visites a la Torre.

Es trenca així l’estacionalitat de l’horari de l’equipament, que ara esdevindrà una sala d’exposicions temporals oberta tots els mesos de l’any, amb predilecció per mostrar exposicions relacionades amb el patrimoni i la cultura marítims en totes les seves vessants.

Nordés romandrà oberta fins el dia 4 de juny. Just abans de la Festa Major de Sant Pere agafarà el relleu la mostra Anem a la platja! produïda per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i que serà a Cambrils durant tot l’estiu amb l’horari intensiu habitual de cada any.