Són obres realitzades conjuntament per artistes professionals i artites amateurs usuaris de diferents serveis de salut mental. La mostra s’inaugurarà dimecres, 28 de març, a les 20 hores, a la Sala Àgora de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El projecte integrador “Parelles Artístiques” mostrarà en una exposició a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils un total de 18 obres realitzades conjuntament per dos artistes, amb la particularitat que un d'ells és usuari de serveis de salut mental. Aquesta és la dotzena edició de “Parelles Artístiques” del Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona de l'Institut Pere Mata, que el 2012 es va incorporar a aquest projecte creat el 2006 per Osonament.

La inauguració es portarà a terme demà dimecres, 28 de març, a les 20 hores, i anirà a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella; la psicòloga responsable del Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona de l’Institut Pere Mata, Anna Bové, i representants de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BVVA Sònia Martínez. A més, durant la inauguració, la parella artística formada per Ignasi Bové i Nuri Mariné explicaran la seva experiència i el procés creatiu.

Els dos objectius principals del projecte són afavorir la rehabilitació de persones amb problemes de salut mental i sensibilitzar a la població. D’una banda, l’experiència creativa permet recuperar habilitats afectades per la malaltia o potenciar-ne d’altres que poden facilitar la seva capacitació en l’entorn natural. Per l’altra, l’exposició itinerant serveix per donar a conèixer la salut mental, trencar mites i desestigmatitzar la visió de la malaltia i les seves conseqüències.

La iniciativa ha comptat amb la participació dels creadors cambrilencs Nuri Mariné, David Callau i Sergi Margalef i altres artistes de la comarca o comarques properes, Marie-France Veyrat, Beatrice Bizot, Marina Durany, Gemma Molero, Isabel Granollers, Cristina Ferré, Nuri Mariné, Ramón Cornadó, Sandra Ovejas.

L’exposició és la presentació pública de les obres i la culminació del treball realitzat. Però el més important del projecte és el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles artístiques, que han decidit conjuntament la temàtica i la tècnica i han treballat des d’una relació horitzontal, assumint per igual la responsabilitat de l’elaboració de l’obra.

L'exposició es podrà visitar fins el 4 de maig de dilluns a dijous de 8:30h a 15 hores i divendres de 8:30 a 14 hores.