Retrats únics dels pescadors cambrilencs més experimentats es podran veure als quatre centres cívics de Tarragona

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El passat mes de maig, en el marc de la I Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya, III Festa de la Mar i Fira Marítima de la Costa Daurada, va inaugurar-se a la Torre del Port de Cambrils l’exposició ‘Sal a l’ADN’ del fotògraf Sergi Margalef. Ara, gràcies al programa de les Antenes del Coneixement del Campus Extens de la URV, la mostra comença a itinerar i és així com es podrà veure als quatre centres Cívics de Tarragona. En col·laboració doncs amb l’Ajuntament de Tarragona, des d’aquesta setmana i fins el 15 de febrer al Centre Cívic de Torreforta, ja es poden admirar les fotografies en color de la generació de pescadors nascuts abans de la construcció del Port de Cambrils a l’any 1933. Són retrats que impacten a l’espectador ja que aconsegueixen transmetre la duresa de l’ofici de pescador i la relació intensa que històricament s’ha establert entre l’home i la mar. Desgraciadament, tres d’ells ja han mort en el darrer any, esdevenint la mostra ara també un homenatge a la seva memòria. Després, la mostra viatjarà fins a Barcelona.

El fotògraf de la senzillesa humana

Sergi Margalef, nascut a Tarragona l’any 1975, ha fet carrera en el món de la fotografia en l’àmbit editorial i de la publicitat, a nivell nacional i internacional. Té un talent especial pel retrat editorial, com demostra les fotografies que ha fet de  personalitats de les arts, la música, el cinema, els esports, que han estat portada i han il·lustrat continguts de diverses publicacions de referència, com El País, Rolling Stone, Esquire, GQ, La Vanguardia, Elle, Woman, Ojo de Pez o Glamour.

Paral·lelament al seu treball editorial, Margalef ha desenvolupat una línia més personal en què fa servir els coneixements i tècniques apreses a la publicitat, per crear emotives imatges, paisatges o retrats, amb una impecable composició́ i tractament del color.

Entre els seus projectes personals s’ha de destacar ‘Good Times India’ i ‘Good Times Almenar’, els dos materialitzats en forma de llibres, així́ com la participació al Festival Internacional de fotografia Paray em Foco, a Brasil, amb el seu treball Chaiten entre Cenizas, realitzat a Xile després de l’erupció del volca. També ha estat guanyador del Sol de Plata al Festival Internacional Iberoamericano de Comunicación Publicitaria amb el treball ‘21 dias con Guille’.

Més informació i entrevistes

Per a més informació o per concertar entrevistes, podeu contactar amb Sergi Margalef a través del telèfon 639 106 668.