El concert, que fusiona música i vi, es portarà a terme el proper 11 d’octubre en el marc de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. El cicle també inclou el Festival Accents amb Pau Alabajos, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i el concert amb tast de vins “Vi, glosa i estrelles”. La programació es completa amb el Duo Ribera-Sàbat, Roger Padullés, el 12è Festival Internacional de Jazz i Blues i el concert de Nadal.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La nova temporada de concerts de la Cripta de l’Ermita obrirà el diumenge 11 d’octubre a les 19:30 hores amb l’espectacle “Ètim” del compositor i pianista Lluís Capdevila, que en aquest quart disc s’inspira en l'olor del vi de la cooperativa Falset-Marçà. L’actuació s’emmarca dins de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

El cicle, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació Coral Verge del Camí i l’Associació La Mar de Jazz, compta amb un total de 10 concerts i es portarà a terme de l’11 d’octubre al 20 de desembre amb una gran varietat de concerts que dona cabuda a un ampli ventall d’estils i músiques.

La complexitat del moment ha fet que l’espai s’adapti a les mesures de seguretat que estableixen els plans de represa del sector cultural per a les arts escèniques i la música. S’han reduït els aforaments i s’ha establert la venda d’entrades per internet, a més d’aplicar totes les normes d’higiene i informació per al públic i les persones treballadores de l’equipament.

La programació inclou tres actuacions del 12è festival Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, tres concerts del Festival Accents i quatre propostes més. El segon concert del cicle serà l’espectacle “Les hores mortes” del cantautor valencià Pau Alabajos, dins la programació del Festival Accents. El títol del seu vuitè disc, format per diverses adaptacions literàries, fa referència un dels tres poemes del llibre “Estimada Marta”, de Miquel Martí i Pol.

El cicle continuarà el 25 d’octubre amb el Duo Ribera-Sàbat, format per maria Ribera i Jordi Sàbat, que presentaran un excepcional concert de guitarra  en el marc de les primeres Jornades de Guitarra de Catalunya 2020, que compten amb la participació de l’Ajuntament de Cambrils.

La quarta cita de la Cripta serà l’Especial “Som flamencs”,  el 15 de novembre, del Festival Accents. Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach presentaran el seu nou disc “A solas” amb un espectacle de veu, ball i guitarra espanyola.

També el novembre, dins del 12è festival Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, es programaran dues actuacions. La primera el 22 de novembre amb Manel Fortià (feat Marco Mezquida),  i la segona el 29 de novembre amb la presentació de Non SoloPiano de Carlos Bianchini Trio.

El diumenge 6 de desembre torna a la Cripta el tenor Roger Padullés amb Alan  Branch al piano, per presentar un repertori que anirà del Lied a l’òpera i la sarsuela. Roger Padullés va ser alumne de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.

Finalment, el 20 de desembre, la Coral Verge del Camí oferirà el Concert de Nadal. És una tradició iniciada l’any 1968 que esdevé l’inici de les festes nadalenques. El lloc del concert s’indicarà una vegada estigui tancat el projecte que està elaborant la Coral.

La programació musical de tardor arriba també a altres espais

La programació musical de tardor arribarà també al Centre Cultural Municipal i al Casal Parroquial.  El Centre Cultural acollirà “Vi, glossa i estrelles” el 27 de novembre a les 20:30 hores, dins la del festival Accents. Es tracta d’una proposta lúdic i divulgatiu a càrrec del divulgador científic Alexandre Bonanit i la ‘Fardatxa’ glosadora Gemma Balagué.

Durant l’espectacle es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. En definitiva, una experiència, una petita festa d’olors, colors, sabors i cançons, al voltant del vi.

El concert està organitzat per Empenta Cultural (entitat promotora del Festival Accents), i Denominació d’Origen Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

D’altra banda, el 12è Festival de Jazz i blues de Cambrils també tindrà un concert al Casal Parroquial. El 5 de desembre a les 20:30 hores, Rita Payés & Joan Fort Quartet oferiran un viatge sonor  pel repertori del món jazzístic, incloent-hi sempre pinzellades d'altres músiques del món.

La Rita Payés i en Joan Fort es coneixen a Barcelona l’estiu del 2015. Decideixen formar un duo on deixen ben clara la seva passió en comú pels estàndards de jazz. Per aquesta ocasió, decideixen ampliar la formació a quartet amb el mestre Horacio Fumero al contrabaix i l'Andreu Pitarch a la bateria. El preu de l’entrada és de 10 euros. El concert està organitzat per La Mar de Jazz, amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Les entrades podran adquirir a : www.entradium.com i a la taquilla el mateix dia del concert. Els preus de la programació varien entre els 7 i els 10 euros, excepte el Concert de Nadal que és gratuït.

Per a més informació  us podeu posar en contacte amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils trucant al 977 36 84 84  o consultar el web www.cambrils.cat. També podeu seguir l’actualitat a la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/cambrilscultura i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Cambrils.