Les actuacions tindran lloc de l’1 al 4 de desembre, dates properes a la celebració de la diada, que aquest any es commemorarà el 13 de desembre a les 12h amb la participació del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Seguint la iniciativa que es va començar anys enrere amb l’objectiu d’apropar la història de Cambrils i “El Setge de 1640” als més joves, des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils oferim un nou espectacle realitzat per la companyia  Traüt, cia. que explica de manera amena aquest fet històric.

Aquest any l’espectacle serà “El Carrocontes del Setge”, on una colla de comediants van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porta un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen “la història del Setge de 1640”, i el carro es transforma en un petit teatret.

Les actuacions tindran lloc de l’1 al 4 de desembre, dates properes a la celebració de la diada, que aquest any es commemorarà el 13 de desembre a les 12 hores a la plaça del Setge i comptarà amb la participació del Sr. Josep Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.

L’espectacle té una durada de 45 minuts i ha estat dissenyat a la Plaça del Setge expressament per a la commemoració d’aquest acte.  Les set escoles de Cambrils, Escola Marinada, Escola la Bòbila, Escola Joan Ardèvol, Escola Guillem Fortuny, Escola Cambrils i Escola Mas Clariana acolliran aquest espectacle i més de 1500 nens des de 1r a 6è de primària podran gaudir i, a la vegada, aprendre la història del seu municipi.

Calendari d’actuacions als centres escolars de Cambrils: