L’esdeveniment es portarà a terme el dijous 6 de juny a la plaça Carles Roig i s’hi podrà trobar roba i articles relacionats amb la maternitat i la criança. L’objectiu és donar una nova vida als productes en bon estat però ja no són utilitzats i crear una xarxa de suport entre les famílies del municipi.

  • Categoritzat com: Benestar Social i Inclusió

L’Espai Socioeducatiu Saltirons, en col·laboració amb les famílies del projecte, ha organitzat un Mercadet d'Intercanvi Solidari de roba i articles relacionats amb la maternitat-paternitat i la criança (petita infància). L’esdeveniment es portarà a terme el dijous 6 de juny de 9:30 a 13 hores a la plaça Carles Roig i està obert a tota la població.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és donar una nova vida als productes que es troben en bon estat però ja no són utilitzats, creant així una xarxa de suport mutu i solidaritat entre les famílies del municipi. En aquesta ocasió, les famílies es podran emportar tot allò que necessitin sense necessitat de donar res a canvi.

L’intercanvi de roba i diferents estris de criança és una de les activitats habituals que es realitza durant el curs entre les pròpies famílies del projecte. Però enguany l’espai ha volgut obrir aquesta iniciativa a tota la població per donar a conèixer les activitats d’aquest servei d’atenció a les famílies.

La regidora de Benestar, Teresa Recasens, ha afirmat que fer xarxa i sentir-se part d’una tribu en aquesta etapa vital és molt important pel benestar de les famílies i dels infants, i ha explicat que per això es potencien iniciatives comunitàries que puguin arribar a més famílies.  

Les persones que vulguin donar roba, joguines, contes o altres productes relacionats amb la criança que ja no facin servir, els poden portar al Centre Cívic Alba abans de la data del mercadet o bé el mateix dia, en horari de dilluns a divendres de 08:30 a 13:30 hores. Per a més informació, es poden posar en contacte amb l’Espai Socioeducatiu Saltirons al telèfon 660 80 52 51 o al correu electrònic saltironscambrils@peretarres.org.

L’Espai Saltirons és un servei d’atenció a les famílies de la Regidoria de Benestar Social, que ofereix un espai de trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys, empadronats al municipi i no escolaritzats.

En aquest espai els pares , mares i/o tutors hi poden trobar orientació, suport i acompanyament a la criança i educació dels infants, un lloc on relacionar-se amb altres famílies, i també xerrades sobre temes específics.

Al mateix temps, els infants gaudeixen d’un espai on conèixer i jugar amb altres infants i adults i realitzar diferents tallers, jocs i activitats lúdiques i socioeducatives adequades a la seva edat.

La finalitat de Saltirons és incidir en la millora de qualitat de vida dels infants, promovent els seus drets i vetllant per les seves necessitats per mitjà d’uns espais de trobada entre les famílies i els infants, mitjançant la intervenció de professionals experts, en un context estable i segur per tal de desenvolupar relacions saludables entres infants, pares i professionals.