Les famílies i l’equip educatiu van gaudir d’una sortida a l’àrea de pícnic natural de Mont-roig del Camp i van participar en un joc de pistes

  • Categoritzat com: Benestar Social i Inclusió
  • Serveis associats:

L’Espai Familiar Saltirons de Cambrils va celebrar el final de curs amb una excursió a l’àrea de pícnic natural del municipi de Mont-roig del Camp, on les famílies i els infants van gaudir de la natura i la bona companyia, després de nou mesos compartits d’experiències i aprenentatges. 

Durant aquesta jornada especial, els nadons es van divertir amb els jocs de sorra i els gronxadors, mentre els més grans van aprofitar per explorar els espais nous, connectar amb la natura i descobrir racons on trobar animalets. Abans d’omplir la panxa, les famílies juntament amb els seus fills i filles van participar en un joc de pistes preparat per l’equip educatiu. Junts van anar desxifrant totes les endevinalles i finalment van trobar el seu tresor.

Grans i petits van viure una estona molt agradable que va servir per crear i enfortir vincles, i compartir converses més íntimes amb les famílies, en un espai diferent a l’habitual.

A la festa hi va haver bon menjar, tribu, rialles, llàgrimes i, com no podia ser d’altra manera, també el lliurament de d'orla per als més petits i un detall personalitzat per les famílies, per poder recordar els moments viscuts amb els seus fills i filles.

L’Espai Familiar Saltirons és un servei d’atenció a les famílies de la Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut, que ofereix un espai de trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys, empadronats al municipi i no escolaritzats.

En aquest espai els pares , mares i/o tutors hi poden trobar orientació, suport i acompanyament a la criança i educació dels infants, un lloc on relacionar-se amb altres famílies, i també xerrades sobre temes específics.

Al mateix temps, els infants gaudeixen d’un espai on conèixer i jugar amb altres infants i adults i realitzar diferents tallers, jocs i activitats lúdiques i socioeducatives adequades a la seva edat.

La finalitat de Saltirons és incidir en la millora de qualitat de vida dels infants, promovent els seus drets i vetllant per les seves necessitats per mitjà d’uns espais de trobada entre les famílies i els infants, mitjançant la intervenció de professionals experts, en un context estable i segur per tal de desenvolupar relacions saludables entres infants, pares i professionals.