Durant aquest curs hi ha participat una cinquantena de famílies amb infants de 0 a 3 anys en diferents grups d’atenció

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Espai Familiar Saltirons va celebrar ahir dijous l’acte de cloenda de les activitats del curs 2018-2019. La festa va consistir en el lliurament dels dossiers elaborats per les famílies amb els seus fills i filles, un petit refrigeri preparat amb la col·laboració de les mateixes famílies i un espectacle d’animació.

Saltirons és un espai de trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys que ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills/es, en un entorn segur, de joc i relació, on els infants, acompanyats per un adult de referència, habitualment la mare o el pare, gaudeixen d’una sessió setmanal de dues  hores. Durant aquest curs hi ha participat una cinquantena de famílies, en diferents grups d’atenció.

L’Espai Familiar és una de les tres línies d’actuació del  Servei d’Atenció a les Famílies  amb infants de 0 a 3 anys, que juntament amb l’Escola de Pares i Mares i l’Espai de Conciliació,  té com a objectiu principal el d’oferir un servei integral d’acollida, atenció , suport, cura,  assessorament i acompanyament  a les famílies i llurs fills menors de 3 anys no escolaritzats, així com facilitar i promoure la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

A més, aquest curs ha estat el segon any d’implementació del grup  de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc (SIS 0-3), ampliant l’abast de la intervenció del servei  en l’atenció i suport a les seves necessitats.

Pel que fa a la programació de  l’Escola de Pares i Mares, s’han portat a terme tallers de Percussió en família i de Dansa amb Nadons a càrrec dels professionals de l’Escola Crea’t, així com el cicle de tallers  formatius “Créixer en Família”, ofert per la Secretaria de Família per orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva. Amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors, durant sis sessions s’han tractat temes referents a la cura, salut i criança dels infants.

En la línia de fomentar la parentalitat positiva, el servei també ha comptat  amb la col·laboració de la terapeuta familiar del SATEC (Servei Terapèutic d’Atenció a les Famílies) per propiciar un espai de reflexió i orientació sobre els neguits inherents en les situacions quotidianes i criteris bàsics de funcionament del grup familiar, com els diferents  estils educatiu, el foment de l’autonomia,  la sobreprotecció, o els canvis en les relacions de parella amb l’arribada d’un fill/a, entre d’altres qüestions.

Com a novetat d’enguany, durant els mesos de juliol i agost es duran a terme les Cambrivacances dels Saltirons, el casal d’estiu de lleure adreçat i adaptat a la petita infància (a partir dels 4 mesos i fins els 3 anys), que tindrà el seu centre d’interès en el món del circ i estarà ubicat a les dependències del Centre Alba.