Nietto mostra diferents obres amb una temàtica en comú: el mar, mentre que Gonzalvo exposa una sèrie de fotografies en blanc i negre on vol transmetre tots el seus sentiments envers el Port de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Cambrils acollirà aquests darrers dies d’octubre i bona part del mes de novembre dues exposicions significatives. Per una banda, Manuel Nietto mostrarà des d’avui dijous i fins el proper dia 20 de novembre a l’Espai El Pati la seva exposició ‘Días de Mar’. Totes les obres d’aquesta exposició tenen la mateixa temàtica: tots són temes relacionats amb el mar, l’aigua, els velers, les regates, les ries, etc. La mostra remarca moments especials i únics que solen ser instants d’una bellesa incomparable.

Aquesta és un exposició tractada des d’un punt de vista lliure i desenfadat, que busca causar les millors sensacions de pau, tranquil·litat i alegria de viure de tot aquell qui vulgui veure l’obra, a qualsevol espectador, deixant les tristeses per a una altra ocasió.

Manuel Nietto, nascut a Santiago de Compostel·la l’any 1957, ha vingut a nosaltres de la mà de Maite Ordèriz un magnífica pintora que fa poc va exposar en aquesta mateix sala amb l’exposició ‘Mar’. Nietto, des de ben aviat va sentir inclinació pel món de l’art en general i la pintura en particular.  A mesura que el seu sentiment artístic va anar arrelant en ell, va començar a relacionar-se amb altres artistes, per tal de completar els seus coneixements, practicar i experimentar amb diverses tècniques i ho va fer a les ciutats de Santiago, Barcelona i Lleida. En aquesta última ciutat va treballar olis i acrílics, i també va realitzar cursos de perfeccionament i escultura al Cercle de Belles Arts. Els quadres d’aquesta primera època mostren traçats amb línies rectes i formes anguloses, amb el color molt present a tota la seva obra, especialment colors freds i pastels. En canvi, a dia d’avui la seva pintura ha evolucionat cap a formes i línies més suaus, sense abandonar la particular pinzellada expressiva i colors més vius i intensos, provocant fortes reaccions de torbació i emoció amb cada nou quadre.

Algunes de les seves exposicions han estat Liceo Noia, A Coruña (2015), Galeria Alemi, Leon (2014), Aire Mariño, Auditori Municipal Valga a Pontevedra (2014) i  Aguas Atlánticas, sala BBVA Garcia Barbon de Vigo (2014).

Pilar Gonzalvo, sentiments envers el Port de Cambrils

Per altra banda, també Pilar Gonzalvo exposarà aquests dies a Cambrils. Serà del divendres dia 30 d’octubre al 20 de novembre en què podrem contemplar a la Sala Àmbits la seva mostra ‘Port de Cambrils’.

Aquesta exposició és una sèrie de fotografies en blanc i negre on l’artista vol transmetre tots el seus sentiments envers el Port de Cambrils, lloc de jocs de la infància. Cal destacar que fa poc s’ha fet la presentació del llibre ‘El Port’ (Arola Editors), amb poemes d’Alfredo Gavín i fotografies de la Pilar Gonzalvo. Segons l’artista ‘El Port’ és més que un seguit de fotografies. Tot el projecte és un agraïment al lloc que va regalar les olors, els sons i la llum a la Pilar, que formen part del record d’una infància feliç entre barques i gavines.

Pilar Gonzalvo és una persona creativa i inquieta, amant de la literatura, la fotografia i qualsevol altra expressió artística. De professió comerciant amb més de 27 anys d’experiència, amb un tracte directe amb el públic, i un interès constant en què el client quedi completament satisfet amb el servei rebut. El seu màxim desig és poder convertir la passió per la fotografia en la seva professió en un futur no massa llunyà. Per tal d’aconseguir aquest desig la Pilar ha anat formant-se en l’art de la fotografia realitzant diferents cursos com, curs de fotografia amb José Benito Ruiz (AFOBO) i masterclass amb Tino Soriano (MONFOTO), entre altres.

Ha fet diverses exposicions entre les quals destaquen “Belchite, la memoria de las piedras”, al Centre Cívic de Vilafortuny; “A vuelapluma. Estampas salmantinas”, al Harri’s Bar Gallery; i Saudade”, també al Harri’s Bar Gallery.