L’artista ha treballat durant 10 anys per la basílica de la Sagrada Família. La seva obra és majoritàriament escultòrica però també ha fet immersions la pintura, il·lustració, disseny, maquetes i còmics.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’escultor Jaume Cases inaugurarà dilluns a les 20 hores l’exposició “L’art, la meva vida” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. La mostra es podrà visitar fins el 13 d’octubre  de dilluns a dijous de 8:30 a 15 hores i els divendres de 8:30 a 14 hores.

Jaume Cases és un escultor polifacètic que ha treballat tant pel món com per a nombrosos museus i la seva obra ha estat present a les grans efemèrides del 1992 (Jocs Olímpics i Expo de Sevilla). Però el que més l’ha marcat és l’obra realitzada a la Sagrada Família. Cases, que ha treballat deu anys per la basílica, és l’autor de la maqueta monumental de la nau central, de 56 escultures de mènsules d'àngels a l'absis, 7 escultures de capitells florals, 6 àngels gaudinians a la cripta i 3 escultures per la nova sacristia.

L’exposició de la Sala Àgora és un polsim de l’art de Jaume Cases, un torrent d’escultures, dibuixos, esbossos, pintures, resines i sobre tot  sentiments,  que es mouen entre totes les arts omplint la seva vida.

Biografia de Jaume Cases

De ben petit, Jaume Cases ja modelava figures i ninots amb el fang del carrer Cuenca de Barcelona, on vivia amb els seus pares. Molt aviat, als 13 anys va començar els seus estudis d’art a Llotja de Barcelona.

Es va iniciar com escultor tallista a l'empresa Dan Karner de Barcelona i va estendre després la seva mestria a vàries empreses dedicades a la fabricació d'objectes de regal i joguines. A més, va alternar aquesta feina amb el dibuix de còmics i la il·lustració de contes infantils.

El 1974 es va traslladar a Austràlia, on va treballar pel Museu de Ciències Naturals de Sydney i el Museu de Cera de Sydney. De tornada a Barcelona va continuar la seva tasca com escultor modelista pel Museu de Zoologia de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Servei d'Arqueologia de la Generalitat i el Museu de la Ciència de Barcelona. També va realitzar nombrosos encàrrecs de maquetes i efectes especials per a espots publicitaris a la televisió.

Cases ha impartit les seves ensenyances a l'escola de La Llotja de Barcelona. Entre 1984 i 1987 va dibuixar còmics per a Walt Disney. Per al cine també ha realitzat els efectes especials de les pel·lícules de Francesc Bellmunt "Pa d'àngel" i "Rateta, rateta". Durant els Jocs Olímpics de Barcelona va treballar com a dissenyador i escultor amb l'equip de Javier Mariscal per a la creació de les escultures de Cobi, Petra, Nosi, entre d'altres realitzacions. Va dur a terme diverses maquetes durant l'Exposició Universal de Sevilla pels pavellons de la Naturalesa i de l'ONCE.

Des del 1993, l’artista ha inaugurat diverses exposicions a Barcelona. Obres seves estan presents al Parc Nacional d'Otsagabia, el Museu de la Ciència de Mèrida, la Fundació Abat Oleva, el Psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat, el Museu de Finisterre a A Coruña, el Museu Paleontològic de Sabadell, la Fundació Gala Dalí, l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (monuments a Rafael de Casanova i a la "Dona"), l'Ajuntament de Barcelona (monument a Ramón Calsina), el Museu de les Ciències de Granada, el Museu de Graus a Osca, l'església de Borredà. També ha realitzat 24 escultures de jugadors del Barça.

El 2012 va esculpir l'escut del Parlament de Catalunya. Entre la seva obra pictòrica recent destaca un retrat del Papa Benet XVI. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​