El cicle de xerrades programat de gener a juny aproparà aquest gènere als assistents a partir d’una selecció de les obres més representatives. En la primera sessió, demà divendres, el professor Francesc Sánchez parlarà de ‘Don Pasquale’ de Gaetano Donizetti. Totes són obertes i gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola Municipal de Música de Cambrils encetarà demà divendres el cicle de xerrades “Òpera a l’abast” al Centre Cultural. El professor Francesc Sánchez oferirà onze sessions que introduiran als assistents al món de l’òpera a partir d’una petita selecció d’algunes de les obres més representatives d’aquest gènere. Cadascuna de les xerrades estarà dedicada a una de les òperes i es dividirà en diversos blocs segons requereixi l’obra: coneixement inicial de l’autor, contextualització amb l’època, argument de l’obra i audició o visionat dels moments més representatius d’aquesta. Algunes de les sessions coincidiran amb la programació d’òpera de la Rambla de l’Art-Cambrils.

L’òpera és considerada per molts com el gènere de més repercussió i transcendència en tota la historia de la música, i la seva evolució i desenvolupament han influït en la resta de gèneres tant vocals com instrumentals al llarg dels més de quatre segles d’existència. És per això que el coneixement del repertori més significatiu del gènere, així com els seus creadors i característiques és fonamental no sols per a estudiants de l’especialitat, sinó per a tots aquells que tinguin interès per conèixer l’evolució de la música en general i del gènere operístic en particular.

Les òperes que seleccionades són Don Pasquale (9/1), Don Giovanni (23/1), La Traviatta (6/2), L’Holandès errant (20/2), Tosca (6/3), Les Contes d’Hoffmann (10/4), I Pagliacci (24/4), Carmen (8/5) i Il Barbiere di Siviglia (22/5). A més, la sessió “Les Veus a l’Òpera” (20/3) farà un recorregut pels tòpics que envolten la figures dels cantants, des dels castrati als divos i dives. El cicle finalitzarà el 5 de juny amb una òpera escollida pels mateixos assistents, que al llarg de les xerrades aniran descobrint els seus gustos. Totes les sessions són gratis, no cal inscripció prèvia i es portaran a terme al Centre Cultural de Cambrils a les 18:30 hores.  Podeu ampliar la informació sobre el cicle des d’aquest enllaç.

“Òpera a l’abast” forma part d’un conjunt de projectes complementaris que ha engegat l’Escola de Música amb l’objectiu d’obrir-se a nous públics. A més del cicle, l’Escola també ha posat en marxa un nou espai d’estimulació musical a les llars d’infants, diferents programes a les escoles de primària i una aula oberta d’audicions i un taller de llenguatge musical adreçats a la gent gran. Trobareu més informació sobre les iniciatives esmentades i els nous projectes pensats pels propis alumnes de l’Escola en aquesta nota de premsa.