És la primera vegada que el centre ofereix cursos de curta durada en àmbits no inclosos dins la programació acadèmica. La nova oferta formativa se centrarà en el rap, la música per famílies amb nadons i el flamenc. La intenció de l’Escola és donar continuïtat a la iniciativa per acostar la música a diferents col·lectius.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació Escola de Música

L’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) ha posat en marxa una nova iniciativa per oferir formació de curta durada sobre àmbits musicals que no estan inclosos a la seva programació acadèmica. Es tracta de tres tallers d’entre dues i quatre sessions que se centraran en el rap, la música en família i el flamenc. Les sessions es portaran a terme a la mateixa escola i a l’Ateneu Juvenil entre el febrer i l’abril i estan obertes a la ciutadania. La matrícula ja es pot fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, i el director de l’Escola de Música, Francesc Sánchez, han presentat avui la nova programació, que té l’objectiu d’acostar la música a col·lectius que no busquen una formació extensa, introduir l’alumnat a altres músiques no acadèmiques i interrelacionar el fet musical amb altres activitats artístiques.

L’alcaldessa ha destacat l’aposta de l’EMMC per obrir-se a la ciutat i aconseguir que diversos col·lectius puguin gaudir de l’aprenentatge musical. El regidor ha posat en valor el projecte pedagògic del nou equip directiu, que ha fet un pas més en la línia de donar a conèixer l’escola i ha aconseguit un augment d’alumnes de més del 12% respecte el curs passat.

El director de l’Escola ha donat detalls de la nova oferta formativa i ha explicat que la intenció de l’Escola és donar continuïtat a la iniciativa i programar nous tallers trimestralment (tardor, hivern i primavera).  A més, segons el grau d’implicació de l’alumnat, algun dels tallers es podria convertir en una assignatura optativa dins l’oferta formativa de llarga durada o fins i tot donar peu a crear noves línies i programes.

L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col·lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre, com poden ser els alumnes de les llars d’infants, la gent gran o els amants de l’òpera. Justament, el dijous passat es va iniciar un nou cicle de xerrades d’Òpera a l’Abast a càrrec de Francesc Sánchez.

Els tallers

NOM

ESPECIFITATS

PREU

DATES

LLOC DE REALITZACIÓ

Taller de Rap

A partir de 12 anys

10 €

10, 17 i 24 de febrer

Ateneu Juvenil

Música en família

Nadons de 0 a 2 anys amb una persona adulta

40 €

2, 9, 16 i 23 de març

Escola Municipal de Música

Taller de flamenc

Necessaris coneixements previs de guitarra

20 €

14 i 21 d’abril

Ateneu Juvenil