Tot l’alumnat de l’escola participarà en l’actuació d’avui divendres, 21 de juny, a les 19 hores

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) inicia la celebració del seu 35è aniversari amb un concert al Parc del Pinaret, avui divendres, 21 de juny, a les 19 hores. El concert comptarà amb la participació de tot l’alumnat de l’escola, el professorat i s’ha convidat també als antics alumnes.

L’acte, que també servirà per cloure el curs 2018-2019, consistirà en un parlament de l’alcaldessa, Camí Mendoza, diverses actuacions per grups, una actuació conjunta i la cloenda del director del centre, Francesc Sánchez. Les activitats per celebrar l’aniversari del centre continuaran el proper curs.

L’EMMC va ser instituïda com a Fundació Pública per acord adoptat per l’Ajuntament, en la sessió celebrada el dia 5 de juny de 1984. Inicialment el domicili social i seu de la institució van ser ubicats a l’antic Pòsit de Pescadors.  El 1989 l’escola va obtenir la classificació com a centre no oficial reconegut de grau elemental d’ensenyament musical.

Posteriorment l’any 1992 es va traslladar a l’actual seu: l’antiga escola Joan Ardèvol. Durant el curs 2000-2001 la Generalitat va autoritzar l'EMMC per realitzar la prova específica d’accés al primer curs de grau mitjà d’ensenyaments musicals, reconeixent d’aquesta manera la tasca desenvolupada en la formació d’alumnes, ja que només cinc centres de la demarcació de Tarragona estan autoritzats per realitzar aquestes proves.

L’antic edifici del Pòsit i l’antiga escola Joan Ardèvol han estat testimoni del pas de diferents generacions d’estudiants, alguns dels quals són avui professionals de la música.

L’EMMC és una escola pública, activa, oberta i amb projecció a tot el poble de Cambrils, que actua com un agent dinamitzador i aglutinador de l’activitat musical i com a punt de referència de l’esperit cultural de Cambrils.

L’objectiu és donar una formació musical de qualitat al major nombre possible d’alumnes, creant les condicions necessàries per tal d’aconseguir que la pràctica de la música, tant individual com en conjunt, sigui un fet totalment normalitzat a la nostra població, a més d'oferir la formació necessària a aquells alumnes que optin per la via professional en el món de la música.

Les agrupacions corals, els grups instrumentals de corda i vent i els diferents instruments solistes són la seva marca d’identitat.