El programa d’activitats, que es va presentar ahir al Casal de la Gent Gran, fa partícips a les persones que han format part del centre

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils va presentar ahir un programa d’actes del 40è aniversari que dona un especial protagonisme a les persones que han format part del centre educatiu durant tots aquests anys. Les diferents iniciatives programades es portaran a terme durant tot el curs 2021-2022 amb l’objectiu de posar en valor la llarga trajectòria de l’escola i donar veu a diferents persones vinculades amb el centre, des de l’alumnat i el professorat, fins als equips de govern que han apostat per tirar-lo endavant, passant pel personal tècnic i conserges que hi han treballat.

La presentació del programa va tenir lloc ahir a la Sala d’Actes del Casal de la Gent Gran i va comptar amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la directora de l’Escola d’Adults, Lídia Utset; la cap del Departament d’Educació, Hortènsia Grau (que va llegir unes paraules en nom de la regidora d’Educació, Ingrid Duch); el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Joan Manel Audí; la coordinadora, Francesca Jaumà, i la inspectora Olga Fernández.

La primera activitat de l’aniversari, que ha començat aquest novembre i que s’allargarà fins al juny, és la publicació a Instagram de postals quinzenals en què persones relacionades amb l’escola parlen del seu pas pel centre des de diferents perspectives. En la mateixa línia de difondre la tasca de l’Escola d’Adults, el proper dilluns 29 de novembre la directora, Lídia Utset, serà entrevistada a Ràdio Cambrils, i a la pàgina web (https://www.cambrils.cat/escoladults) es publicaran entrevistes de persones vinculades.

El programa continuarà el 13 de gener amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “L’escola en imatges”, que es podrà visitar fins a l’11 de febrer a l’Ateneu i Centre de Formació l’Estudi. Aquest recorregut per la història de l’escola es completarà amb una altra exposició, titulada “L’Escola en números”, que s’obrirà durant el mes de març i es quedarà a l’Ateneu i Centre de Formació l’Estudi fins al 8 d'abril. Finalment, el 20 de maig se celebrarà la festa del 40è aniversari a la Sala de concerts de l’Ateneu Juvenil.

L’Escola d’Adults Rosa dels Vents va ser una de les primeres de les comarques tarragonines i destaca per la seva àmplia oferta formativa. Es tracta d’un centre municipal que ofereix a les persones majors de 18 anys una formació reglada i avalada pel Departament d’Educació de la Generalitat, amb l’objectiu que puguin tornar-se a inserir en el món educatiu o per iniciar-se en l’aprenentatge de llengües i noves tecnologies.

A l’Escola d’Adults s’hi imparteixen set formacions en diferents nivells estructurades en tres grans blocs: Ensenyaments Bàsics, Educació per adquirir competències transprofessionals i Educació General i accés al sistema educatiu. Entre els cursos, hi ha el cicle de formació instrumental, el Graduat en educció secundària, l’ensenyament de llengües castellana i anglesa o la formació de Competic.